1 Vraag de vishandelaar om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en vraag ook het (gefileerde) staartstuk van de vis.
2 Maal het staartstuk fijn, kruid met peper en zout en meng het eiwit erdoor.
3 Kook de bloemkool gaar en verdeel in zeer kleine roosjes.
4 Was de spinazie.
5 Snij de vismoten voorzichtig doormidden en vul ze met de visfarce en de roosjes bloemkool. Bind de stukken vis voorzichtig dicht met keukengaren en pocheer ze 10 minuten.
6 Maak ondertussen de saus. Stoof de sjalotten stoven in wat boter, giet de fumet, de witte wijn en de room erbij en breng aan de kook. Laat tot een derde inkoken. Roer de in klontjes verdeelde koude boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.
7 Pureer de spinazie met het aanhangende vocht en pers door een neteldoek. Vang het vocht op en voeg dit op het laatste moment bij de saus. Roer goed.
8 Verwijder de draadjes van de gepocheerde vis en dien op op een bedje van spinaziesaus.
Gevulde griet met bloemkool en spinaziesaus is een recept van Libelle Lekker