Eendenborst met sesam en sjalotjes

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Rooster 1 eetlepel sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart. Snijd 1 eendenborst (circa 250 gram) in dikke plakken à 1 cm. Pers 1 teentje knoflook, rasp daarboven een stukje geschilde gemberwortel van 3 cm en voeg 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie en versgemalen peper toe. Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.

2. Verhit een beetje roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten. Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

Eendenborst met sesam en sjalotjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept