Bereiding 1. Rooster 1 eetlepel sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart. Snijd 1 eendenborst (circa 250 gram) in dikke plakken à 1 cm. Pers 1 teentje knoflook, rasp daarboven een stukje geschilde gemberwortel van 3 cm en voeg 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie en versgemalen peper toe. Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.
2. Verhit een beetje roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten. Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.
Eendenborst met sesam en sjalotjes is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing