1 Meng sinaasappelsap, rodewijnazijn of citroensap, zout, peper en 2 gehakte teentjes knoflook door elkaar. Bestrijk de filetlapjes met dit mengsel en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Meng de peterselie met de geraspte schil van een halve citroen en de rest van de knoflook. Zet dit afgedekt in de koelkast. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Bak de aardappelplakken goudbruin in de olie. Kook intussen de broccoli. Verhit een grill- of koekenpan. Neem het vlees uit de marinade en rooster of bak het 5 minuten per kant. Laat de marinade in een ander pannetje een beetje inkoken. Giet over het vlees en bestrooi het vlees met het peterseliemengsel. Serveer met de gebakken aardappels en de broccoli. Garneer met de citroenpartjes.
2 Vervang varkensfiletlapjes door karbonade en rooster of bak deze 8 minuten per kant.
Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli is een recept van PLUS