Brabantse worstenbroodjes

10
55 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bloem in een kom. Druk een kuiltje in de bloem en doe hierin de gist met lauwwarm water. Roer even tot de gist oplost. Voeg boter en zout toe en kneed 10 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat het daarna circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is. Maak intussen de vulling. Meng het gehakt met paneermeel, 1 ei, nootmuskaat, zout en peper. Vorm er 10 kleine worstjes van circa 8 cm lang van. Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot rechthoekige lapjes van 10x12 cm en leg de worstjes erop. Sla de smalle deegranden terug over de worsteindjes, rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte andere ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Voeg eens 1 eetlepel grove mosterd bij de gehaktvulling en vervang nootmuskaat door gemalen kruidnagel. In plaats van met ei kunnen de broodjes vóór het bakken ook met melk worden bestreken.

Brabantse worstenbroodjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept