1 Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes.
2 Kook de aardappelen samen met de wortelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
3 Doe de aardappelen/wortelen door een roerzeef of stamp ze fijn tot een puree, meng er de drie eidooiers en 1 eetlepel solo onder, kruid af met nootmuskaat en pezo.
4 Maak op een met bloem bestoven werkvlak en rol deeg van de puree en snij daar 12 even dikke plakken van.
5 Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de plakken puree rondom in aan.
6 Leg de plakken op een met olie ingestreken bakplaat en smeer er een laagje kruidenkaas op, zet ze ongeveer 4 minuten onder de grill.
7 Lekker met een slaatje van veldsla, partjes sinaasappel en geroosterde walnoten met een mosterdvinaigrette, en voor de vleeseters, er nog een braadworst of chipolata of kotelet bij.
Aardappel- en wortelpureekoekjes is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree