Coq au vin

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een grote pot. Doe een beetje bakboter en een beetje olijfolie erin. Smoor het spek. Bestrooi de kip met peper en zout. Bak de stukken kip aan alle zijden 10 minuten in dezelfde pot. Blus de kip met de hele fles wijn. Snij de uien in stukken en doe ze in de pot. De laurierbladjes mogen er ook bij. Breng alles aan de kook. Als alles kookt zet je het vuur laag en laat alles 1u 45min sudderen. Zet wel een deksel op de pot. Als alles klaar is neem je de kip uit de pot en dik de saus aan. Als de saus dik is leg je de kip er terug bij.
  • 2 Dien zeer warm op!
  • 3 Lekker met kroketjes en met pruimen.
  • 4 Drink er zeker een goede Bourgogne bij

Coq au vin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept