Zoek
Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 dagverse sint-jakobsschelpen met het oranje koraal
zout
50 g Solo
2 eetlepels balsamicoazijn
2 tomaten
0.5 courgette
1 koffielepel dragon
4 takjes basilicum
zwarte peper
Bereiding
1
Schrob de schelpen goed schoon want die worden nadien gebruikt bij het serveren.
2
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van het zaad en snij het vlees in reepjes.
3
Snij de courgette in blokjes en kook ze 5 minuten.
4
Smelt de helft van de Solo in een pan en voeg de tomaten, de blokjes courgette en de dragon toe.
5
Laat 10 minuten smoren.
6
Voeg de balsamicoazijn toe en wat zout en zwarte peper naar smaak.
7
Scheur de basilicum in sliertjes en roer door de ratatouille.
8
Haal van het vuur en houd warm.
9
Verhit de andere helft van de Solo in een koekenpan, laat goed heet worden en bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 minuten. 1
0
Bestrooi met peper en zout. 1
1
Leg op elk bord een schelp. Schep er wat ratatouille in en leg het schelpdiervlees erop. Lekker met verse pasta.
Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept