2 Spoel de pladijsfilets,dep ze droog, haal ze eerst door de gekruide bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.
3 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
4 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af en laat ze uitdampen op het gedoofde vuur.
5 Plet de aardappelen met een pureestamper of door een roerzeef tot een smeuïge puree, giet er scheutje melk of room bij en 1 el solo.
6 Spoel de zurkel en laat uitlekken, stoof kort aan in 1 el solo samen met de bieslook, voeg bij de aardappelpuree, breng op smaak nootmuskaat en pezo.
7 Bak de pladijsfilets in hete olie, laat uitlekken op keukenpapier.
8 Schik de filets op warme borden, met de aardappelmousseline en serveer er kruidenmayonaise bij en een partje citroen.
9 Kruidenmayonaise: meng 1dl mayonaise met ½ gesnipperd sjalotje, 1 el gesnipperd bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1 el gesneden dragonblaadjes en 1 el kappertjes.
Gefrituurde pladijsfilet met zurkelpuree is een recept van Solo Open Kitchen