Puree van bloemkool en broccoli

6
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de groene bladeren en de stronk van de bloemkool en de broccoli.
  • 2 Verdeel ze in boeketjes door het grootste deel van de stengels te verwijderen en was met water met azijn. Spoel en laat ze uitdruppen.
  • 3 Stoom de bloemkool 15 tot 20 minuten en de broccoli 8 tot 10 minuten. Pureer ze daarna met een groentemolen.
  • 4 Laat de amandelschilfers lichtjes grillen op een zacht vuurtje in een pan met antiaanbaklaag.
  • 5 Haal de pan van het vuur wanneer de amandels lichtbruin worden.
  • 6 Doe de puree in een braadpan met antiaanbaklaag.
  • 7 Voeg er de rozijnen en de amandelschilfers aan toe, samen met een beetje zout, peper, nootmuskaat en korianderpoeder.
  • 8 Giet er wat Solo Vloeibaar over en meng alles op een zacht vuurtje. Blijf de puree roeren om te vermijden dat het een moes wordt.
  • 9 Doof het vuur, dek af en serveer het gerecht warm binnen de 5 minuten.

Puree van bloemkool en broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept