152 recepten met aalbessen
50 g blonde kandijcassonade 2 eetlepels frambozenazijn 50 g griessuiker "365" 150 g mascarpone 500 g (nettogewicht) gemengde vruchten naar keuze (vb. 1 kiwi ½ mango ¼ ananas) 125 g rode aalbessen zwarte peper1. Snij de vruchten in heel kleine blokj... bekijk recept »
½ bak rode aalbessen (a 500 g, gerist) 3 rode uien (in dunne ringen) 5 eetlepels rode wijnazijn 2 eetlepels balsamicoazijn 200 g lichtbruine basterdsuiker 1 cm verse gemberwortel (geraspt) 8 zwarte peperkorrels (g... bekijk recept »
1 meloen geschild, in blokjes 1 mango geschild, in blokjes 125 g frambozen 250 g aalbessen van takjes gerist sinaasappel uitgeperst 1 limoen uitgeperst 1 el vloeibare honing 2 takjes munt fijngehakt marshmellowsIn afsluitbare kom meloen, mango, fr... bekijk recept »
20 g boter 4 eieren XL 150 g fijne kristalsuiker 200 g gemengde kleine, rode vruchten (frambozen, zwarte bessen, aalbessen, braambessen) poedersuiker 60 g praliné 600 g verse kaas (type ricotta) zout1. Laat de ricotta 1 u. uitlekken in de koelkast. S... bekijk recept »
1 eetlepel bloemsuiker 80 g boter 50 g fijne kristalsuiker 100 g frambozen 100 g (kleine) aardbeien 100 g rode aalbessen sap van een halve citroen 4 witte perziken 30 cl witte wijn (type Touraine sauvignon 2005, droog)1. Laat de rode vruchten 1 u. op... bekijk recept »
enkele takjes bieslook (ter versiering) 300 g eendenlever enkele blaadjes eikenbladsla 4 eetlepels extra reine olijfolie 1 limoen 1 truffel (optioneel) 2 keer een handvol veldslablaadjes 250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften 125 g wit... bekijk recept »
1 eetlepel citroensap 2 eetlepels kristalsuiker 1 blikje seven-up 200 ml cranberrysap 4 takjes aalbessen (bakje a 150 g)1. Bestrijk de glazen langs de rand met citroensap. Schep de kristalsuiker op een schoteltje en dip de glazen met de ... bekijk recept »
200 g hazelnoten 25 g poedersuiker 6 eiwitten 450 g witte basterdsuiker 1 vanillestokje 0.5 tl azijn Hazelnoot meringue Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de hazelnoten met de poedersuiker... bekijk recept »
250 g aardbeien 150 g rode aalbessen 100 g bosbessen 4 dl biogarde roer naturel 2 eetlepels suiker 4 blaadjes verse munt1. Aardbeien, aalbessen en bosbessen wassen en in zeef laten uitlekken. Van aalbessen 4 takjes achterhouden. Rest van aa... bekijk recept »
250 g aalbessen 125 g bramen 125 g geleisuiker speciaal 1/2 tl kaneelRis met een vork de aalbessen van hun takjes. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de bessen en bramen. Doe de vruchtenpuree in een pan en roer de geleisuiker en kane... bekijk recept »