152 recepten met aalbessen
8 eieren. aalbessengelei. een mandje verse aalbessen. poedersuiker. boter. zout. Bereidingswijze Breek 2 eieren boven een kom,voeg een snufje zout toe en kluts de eieren goed door elkaar zodat eiwitten en dooiers goed vermengd zijn. verwarm een klont... bekijk recept »
Voor 4 personen 15 g Boter 15 cl Crème anglaise 75 g fondantchocolade 70% 24 wontonvelletjes of lasagneblaadjes. 1 eierdooier 1 peer 4 bolletjes vanille-ijs enkele muntblaadjes aalbessenWarm de crème anglaise op en laat er de chocoladestukjes gel... bekijk recept »
500 gr aardbeien, 500 gr aalbessen, 500 gr pruimen, 500 gr galia meloen, 500 gr peren, ca.1250 gr kristal suiker, 2 fl rum (54%). Maak de rumpot goed schoon met sodawater en spoel hem met kokend water goed na.Begin in de maand juni met de aardbeien.D... bekijk recept »
Voor de schuimige wijnsaus: 2 eidooiers 1 ei 125 gr suiker 21/2 dl droge witte wijn Voor het fruit: 1 dl cr?me de cassisGrand Marnier of Cointreau of zonder alcohol (extra) sinaasappelsap 1 dl sinaasappelsap 100 gr rode aalbessen 300 gr frambozenbra... bekijk recept »
2 rijpe galia meloeneneen bakje rode aalbessenen slagroom. Klop de slagroom en zet die in de koelkast. Snijd de meloenen doormidden en verwijder de pitten en schillen. Snijd nu de meloen in kleine stukjes en pureer deze met de staaf mikser tot er gee... bekijk recept »
2 soeplepels citroensap 1 soeplepel bloemsuiker 200 g rode aalbessen 2 soeplepels acaciahoning 20 cl vloeibare room 8 bloedperziken 1/2 koffielepel bitter amandelextract Leng de honing aan met het citroensap. Spoel de bloedperziken, snij ze in twee e... bekijk recept »
250 g aalbessen1 kleine ui1 dl creme fraiche100 g suiker2 el geraspte mierikswortel Alles mengen en pureren. bekijk recept »
Eiwitten-rode bessensap-suiker-lange vingers Hulpmiddelen Mixer Hulpmiddelen - Mixer Bereidingswijze Klop in een hoge beslagkom 2 eiwitten met 1.1/2dl.rode bessensap en 150 gr. suiker minstens 5min. met de mixer heel stijf. blijf kloppen tot de suik... bekijk recept »
1 botercake (zelfgemaakt of kant-en-klaar, in plakjes)200 g braambessen200 g rode aalbessen125 g witte chocolade2 eiwitten2 el poedersuiker2 dl room2 el vloeibare honing2 el lauw water200 g zachte boter (voor de botercake)200 g kristalsuiker (voor de... bekijk recept »
300 g rode bessen (frambozen, aalbessen, aardbeien,...)6 eidooiers60 g suiker125 ml marsala (of witte dessertwijn)1. Spoel de bessen en laat ze goed uitlekken. Hou enkele mooie bessen apart. Snij de grotere vruchten in stukjes. Rist de aalbessen van ... bekijk recept »