152 recepten met aalbessen
4 eieren2 eiwitten100 g fijne suiker6 g gelatine1 el sinaasappelschil (geraspt)100 ml sinaasappelsap (vers)50 ml cointreau (of grand marnier)handvol fruit (bv. aalbessen)meringue (kant-en-klaar)1. Splits de eieren. Klop de 4 eidooiers en de suiker li... bekijk recept »
250 g aardbeien150 g frambozen enkele voor de afwerking het sap van 1 sinaasappel50 g suiker1 vanillestokje vanille-ijs50 g speculaas50 g amandelkoeken50 g aalbessen muntblaadjes1. Mix de aardbeien, de frambozen, het sinaasappelsap en de suiker tot ... bekijk recept »
2 handsinaasappels1 rijpe mango100 gram frambozen200 gram aalbessen, afgespoeld1 eetlepel vloeibare honing2 takje munt, alleen de blaadjes1. Snijd van de sinaasappel rondom de schil weg tot aan het vruchtvlees en snijd de vrucht in dunne plakken. Leg... bekijk recept »
250 g blauwe bessen250 g aalbessen, gerist2 eetl. gehakte verse basilicum5 eetl. rum-of-amandellikeurvoor de citroenmerengue:2 eiwittensnufje zout75 g poedersuiker of witte basterdsuikerfijngeraspte schil van 1/2 citroen4 ovenvaste lage schaaltje... bekijk recept »
8 amandel(schuim)koekjes of bokkenpootjes4 blaadjes witte gelatine150 ml kokosmelk2 eetl. gembersiroop of honing200 ml volle yoghurt (Melkan)1 eiwit125 ml slagroom (Melkan)1 zakje vanillesuikerkaneelpoederaalbessen ter garnering1. Verkruimel de koekj... bekijk recept »
vinaigrette: 3 takjes rozemarijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper, zout salade: 400 g kip (billen), 2 nectarines, 1/4 bakje rode aalbessen, 1/2 venkel met loof, 100g brood in kleine stukjes, 1 kropsla, 4 eetlepels olijfolie,... bekijk recept »
15 g Solo Vloeibaar Light 15 cl crème anglaise 75 g fondantchocolade 70% 24 wontonvelletjes 1 eierdooier 1 peer 4 bolletjes vanille-ijs enkele muntblaadjes aalbessen 1. Warm de crème anglaise op en laat er de chocoladestukjes geleidelijk in smel... bekijk recept »
100 gram aalbessen - 1 grote uitgeperste sinaasappel - de schil van 1 sinaasappel - 1/2 citroen - 450 gram suiker - 400 ml water - 1/2 zakje vanillepoeder - 1 ei - 1/2 eetlepel cointreau Doe de suiker, het water en de vanillepoeder in een pannetje en... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »