152 recepten met aalbessen
250 g aalbessen 125 g blauwe bessen 125 g frambozen 125 g bramen 1 sinaasappel 6 anijsblokjesRis met een vork de aalbessen van hun takjes. Doe alle vruchten in een glazen schaal. Pers de sinaasappel uit. Stamp de anijsblokjes fijn en roer ze door het... bekijk recept »
1. 2 venkelknolletjes, gewassen1 elstar appel, gewassen4 à 6 takjes aalbessen1 eetl. vers citroensap2 à 3 eetl. notenoliezout en versgemalen peper2 eetl. gehakte walnoten 2. Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en verdeel deze over ... bekijk recept »
50 cl light room 15 cl melk 100 g poedersuiker 1/2 vanillestokje 10 g gelatine (4 à 5 blaadjes) 1. Verwarm de light room op een zacht vuur in een kookpot, en doof het vuur zodra het kookt.2. Open het vanillestokje, schraap de zwarte zaadjes er... bekijk recept »
500 g rode aalbes (gemengd)500 g perzikencitroensap (van 1 citroen)750 g geleisuiker1. Pel en halveer de perziken (dompel ze eventueel even onder in kokend water, spoel meteen met ijskoud water). Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. 2... bekijk recept »
400 g rode aalbes (en witte)40 g boter (koud)60 g bloem2 el amandelpoeder2 el suikerzout1. Snij de boter in stukjes. Doe ze in een schaal met de bloem, het amandelpoeder, de suiker en een snuifje zout. Kneed met de vingers tot een kruimelig mengsel .... bekijk recept »
800 g stekelbessen250 g rode aalbessen500 g geleisuiker1. Spoel de rode aalbessen. Stoof ze onder deksel op een zacht vuurtje tot ze barsten. Wrijf ze met een pollepel door een fijne puntzeef zodat het sap overblijft. 2. Spoel de stekelbessen en... bekijk recept »
250 g aalbessen125 g suiker1 ei. Het ijs uit de diepvriezer nemen. Met een ijslepel 4 bolletjes ijs maken en in 4 schaaltjes leggen. Garneren met de achtergehouden aalbessen. Direct opdienen. bekijk recept »
700 gr aalbessen 225gr tafelsuikerOok van zwarte bessen,witte en blauwe bessen en van aardbeien,bramen en frambozen kunt u op dezelfde manier fantastisch sorbetijs maken.. Bij blauwe bessen en aardbeien voegt u 0,5 dl citroensap toe om de smaak wat ... bekijk recept »
200 gr Diepgevroren aalbessen 1 el Poedersuiker of zoetstof 1 Steranijs 4 Peren Verse muntMix de aalbessen, filter het sap, voeg de suiker en de steranijs toe en laat 10 minuten trekken. Snij de geschilde peren in schijven. Giet het sap over het frui... bekijk recept »
150 gr. havervlokken1/2 ltr. soya melk150 gr yoghurt op basis van soyamelksap van 1/2 citroen250 gr rode aalbessen1 eetl. honing of ahornsiroop50 gr. gehakte walnoten. Vermeng 2/3 van de vlokken met de soyamelk en de yoghurt en laat een nacht op een ... bekijk recept »