1000 recepten met appel
Voor 4 personen: 400g kipfilets 100g boter 1 groene appel citroensap 1 ui 2 stengels bleekselderij 1,25dl appelsap zout peper nootmuskaat 1 eetlepels bloem 1,5dl koffieroomSnijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Schil de app... bekijk recept »
Voor 4 personen: 16 drumsticks 65 gr boter 2 el honing 1 el curry 1 dl room 1 dl kippenbouillon 1 el geraspte appel peper en zoutKruid de drumsticks met perper en zout, bestrijk ze met honing en laat ze 15 minuten gaar en goudbruin bakken in de hete ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 uien 8 kippenpoten peper, zout 30 gr boter 50 gr blanke amandelen 1 eetlepel sesamzaad 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1/2 theelepel gemberpoeder 1 dl kippenbouillon (van tablet) 3 ste... bekijk recept »
4 à 5 appelen200 gr suiker500 gr bladerdeeg of kruimeldeeg100 gr boter1/2 koffielepel witte azijn5 cl calvados (naar keuze)vanille-ijs- Verwarm de oven op 200°C. Doe de boter, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maa... bekijk recept »
1 bak vanille-ijs 3 appels (Jonagold of goudreinet) 50 gram rozijnen klontje boter suiker en kaneel naar smaak- Verwarm de oven voor op 180 graden. - Snijd de appel in stukjes en doe deze samen met de rozijnen, de boter en de suiker en de kaneel in e... bekijk recept »
1 varkenshaasje, ca. 250 gram 1 kleine struik paksoi (Shanghai) 1 grote zachtzure appel, zoals goudrenet ca 3 eetlepels (zonnebloem)olie 1 eetlepel grof geraspte verse gemberwortel 1 ui, grof gesnipperd 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt 2 eetlepels... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 varkenshaasjes 2 eetlepels grove mosterd versgemalen zwarte peper 4 plakken rauwe ham (Coburger) 50 g boter 2 grote appels (bijv. Jonagold) 2 eetlepels witte basterdsuiker 100 ml witte wijn of appelsapVarkenshaasjes halveren, dunne... bekijk recept »
voor 4 personen 1,200 kg. vleesribben 1,5 flesje Binkbier van Kerkom. 2 dikke ajuinen 4 jonagold appels 4 volle soeplepels appelstroop van Vrolingen 2 geutjes azijn 100 gr. bakboter peper en zout verse thijm, laurier, en gesneden bieslook.Boter laten... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ongekruide varkensfiletrollade van +/- 1 kg. 12 gedroogde pruimen (zonder pit) 1 appel 1,5 dl droge witte wijn 1,5 dl slagroom 50 gr boter 1 eetlepel bessengelei zout, peper en kaneelpoederSteek met een aanzetstaal of een lang en p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ongekruide varkensfiletrollade van 750 gr tot 1000 gr. 12 gedroogde pruimen (zonder pit) 1 appel 1 1/2 dl droge witte wijn 1 1/2 dl slagroom 50 gr boter 1 eetlepel bessengelei zout en peper en kaneelpoederNeem een buiklap van varke... bekijk recept »