1000 recepten met appel
voor 6 personen: 1 braadkip of 6 kippepoten 6 appels (jonagold) verse rozemarijn 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr. boter peper en zoutLaat de kip ca. 1 uur op kamertemperatuur komen Verwarm de oven voor op 200o C Schil 3 appels en snij ze in kleine blok... bekijk recept »
4 appelen50 gr boter100 gr griessuiker1 glaasje calvados[color=blue:78273f31c4]**Voor de gratin[/color:78273f31c4]4 eidooiers50 gr griessuiker2 dl roombloemsuiker- Klop de 4 dooiers met 50 gr suiker glad tot alle suiker is opgelost. - Zet een bain-ma... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g zachtzure appelen,geschild en kleingesneden 500 g wortelen,geschrapt en in plakjes gesneden 10 g plantenmagarine 1 middelgrote ui,fijngesnipperd 1 stengel bleekselder,in schijfjes 1 1/2 L magere kippenbouillon 1/2 dessertlepel ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g zachtzure appelen,geschild en kleingesneden 500 g wortelen,geschrapt en in plakjes gesneden 10 g plantenmagarine 1 middelgrote ui,fijngesnipperd 1 stengel bleekselder,in schijfjes 1 1/2 L magere kippenbouillon 1/2 dessertlepel ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kipfilets 1 jonagold 3 stronkjes witloof veldsla 8 passievruchten zonnebloemolie ciderazijn 1 rode en 1 gele paprika roze peperbolletjes rozemarijn peper noedels met verschillende smakenVoor de vinaigrette: 1 kopje ciderazijn in ee... bekijk recept »
voor 2 personen 150gr. Spruitjes 100gr. spek (sneetjes) 1 zoete appel klontje boter lopende honing aperitief prikkers (Oer lange tandenstoker) 20 minutenReinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water. Schil de appel en snij in grove... bekijk recept »
4 kleine ronde geitenkaasjes 2 zoetzure appels 4 plakken rauwe ham 25 gram boter 1 lepel dunne honing 2 theelepel verse tijmWikkel de kaasjes in de ham. Schil de appels en steek er met een meloenlepel balletjes uit, bak die in de boter tot ze zacht z... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 knolselder 2 appels 1 koffielepel olijfolie 2 eetlepels magere room (15%) 1/4 bos kervel zout peperVerwarm de oven op 230° (gasoven 7/8). Maak de knolselder schoon. Breng in een drukpan ruim water met wat zout aan de kook en doe er... bekijk recept »
per persoon: 2 stronken witloof 125 gr zalm of wat meer naar behoefte 1/2 vaste appel 2 eetlepels rozijnen 1 eetlepel bruine suiker een mespuntje kaneelpoeder 2 eetlepels honing 25 cc rum 50 gr boterDoe de rum in een kommetje en leg de rozijntjes eri... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stronkjes witloof 1 kleine rode ui 2 pompelmoezen 2 clementines 2 groene appelen 1 potje natuuryoghurt enkele sprietjes bieslook zout peperMaak het witloof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren. Snij het bittere stuk in... bekijk recept »