1000 recepten met citroen
1 lamsbout van 1,5 kilo 2 citroenen peterselie tijm rozemarijn olijfolie 2 tenen knoflook 750 gram krieltjesBoen de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn. Stroop de bla... bekijk recept »
8 middelgrote of 4 grote artisjokken sap en geraspte schil van 1 citroen 50 g vers wittebroodkruim 3 tenen knoflook 1 el versgehakte munt 1 el versgehakte koriander 50 g Kasseri (milde, romige schapenkaas) Kan ook Pecorino of Provolone gebruiken. 1 ½... bekijk recept »
12 of 16 kleine sardientjes 4 citroenen 1/4 groene spaanse peper 30g fijngehakte peterselie 6 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peperMaak de sardientjes schoon, verwijder de graten maar laat de staartjes zitten. Leg ze naast elkaar op een schaa... bekijk recept »
1 eetlepel tomatenketchup of chilisaus2 eetlepels vloeibare honing2 eetlepels ketjap manis1 citroen (sap en rasp)2 teentjes knoflook, geperst2 cm gemberwortel, geschild en geraspt100 ml koude kippenbouilloneventueel een paar schijfjes citroen1. Snijd... bekijk recept »
700 gram courgette1 ui4 el citroensap2 el gehakte munt (vers of diepvries)3 el bloem4 eierenpeperzout3 dl volle yoghurt2 el honing1 tl citroensapmespuntje cayennepeper1. Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof. Bestrooi ze met zout en bespr... bekijk recept »
600 gram spinazie, vers 2 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt2 eetlepels gehakte koriander of 2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries) of 2 theelepels gedroogd8 dl groentebo... bekijk recept »
1 braadkip1 citroen8 plakken parmaham2 tenen knoflook2 handvol tijm (blaadjes)125 g boter1 kg aardappelen1 knolselder (geschild)1 glas witte wijn200 ml kippenbouillonpeperzout1. Verwarm de oven met braadslee voor op 220°C. 2. Spoel de kip langs b... bekijk recept »
1.5 kg varkensgebraad (of rollade)400 g sjalotten (gepeld)500 ml vleesbouillon3 onbehandelde citroenen2 el honing2 takjes salieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie ... bekijk recept »
1 limoen250 ml citroensap500 ml witte wijn (zoete)1 el citroenschilzoetstof30 g basilicum1. Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 2. Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al... bekijk recept »
4 kipfilets2 citroenen2 el olijfolie1 teentje knoflook8 takjes verse tijmpeperzout1. Snipper de knoflook fijn. Spoel de tijm en dep droog. Houd enkele takjes apart voor de afwerking en rist de blaadjes van de overige takjes. Pers 1 citroen. Snij... bekijk recept »