1000 recepten met citroen
8 drumsticks (kip)2 takjes troskerstomaten400 g nieuwe aardappelen1 gele paprika1 rode ui2 onbehandelde citroenen3 teentjes knoflook2 takjes rozemarijn2 takjes rozemarijn2 takjes oregano2 el bladpeterselie (gehakt)12 zwarte olijven (ontpit)200 ml gev... bekijk recept »
1 kip (scharrelkip, ca. 1,7 kg)600 g aardappelen2 citroenen2 takjes rozemarijn2 blaadjes laurier4 el olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 225°C. Kruid de kip van buiten en van binnen met peper en zout. Vul met 1 doorprikte citroen, 1 blad lau... bekijk recept »
750 g spinazie1 teentje knoflook1 sjalot2 el olijfolie1 el rozijnenmuskaatnoot12 sardienen1 bosje kruiden (zoals tijm, rozemarijn, peterselie)olie (om in te wrijven)1 citroenzoutversgemalen peper1. Spoel de spinazie, doe hem met het aanhangende ... bekijk recept »
150 g gerookt spekblokjes500 g pappardelle3 el olijfolie100 g jonge spinazie4 el geroosterd pijnboompitten2 el citroensappeperzout1. Bak 150 g gerookte spekblokjes krokant in een pan zonder extra vetstof. Kook 500 g pappardelle beetgaar. Giet af en b... bekijk recept »
500 g penne500 g sardienen (gefileerd)1 onbehandelde citroen1 teen knoflook2 el pijnboompittenolijfolie2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Kook de pasta beetgaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. 2. Snij de sardines in stukken. Pel ... bekijk recept »
700 g meivissen (schoongemaakt)2 tenen knoflook2 citroenen6 el bloemolijfolie1 kl paprikapoedergrof zeezoutfrituurolie1. Pers 1 citroen. Pel en pers de knoflook. Doe hem bij het citroensap. Roer er 5 el olijfolie door en leg er de visjes in. Laat ze ... bekijk recept »
110 g boter110 g kristalsuiker110 g bloem1 kl bakpoeder1 onbehandelde citroen (de geraspte schil hiervan)2 el citroensap2 eieren100 g bloemsuiker50 g zachte boter100 g roomkaas1 el citroensapcitroenschil (geraspt)1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »
400 g kabeljauw (of andere witte vis, in grote dobbelstenen)500 g mosselen (panklaar)12 tijgergarnalen12 venusschelpen4 langoustines1 l groentebouillon190 ml visfond2 stengels selder (in boogjes)2 wortelen (geschild, in schuine plakjes)4 teentjes kno... bekijk recept »
1 kip (scharrel)600 g aardappelen (in blokjes)0.25 bosje peterselie0.25 bosje basilicum0.25 bosje oregano4 el olijfolie2 citroenen4 blaadjes laurier2 takjes rozemarijn1. Verwarm de oven voor op 225°C. Spoel de kip van binnen en van buiten en dep ... bekijk recept »
3 kipfilets (in stukken)1 kg krieltjes2 el olijfolie4 teentjes knoflook (ongepeld)1 teentje knoflook (fijngehakt)1 onbehandelde citroen (in schijfjes)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 citroen (sap van)1 takje rozemarijn (naaldjes, gehakt... bekijk recept »