1000 recepten met citroen
4 kipkarbonadeszoutversgemalen peper4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt5 teentjes knoflook, gehalveerd1 eetl. gehakte verse tijm2 eetl. sherry2 eetl. sojasaus of ketjap manis2 eetl. honing100 ml kippenbouillon1 citroen, schoongeboend, in pla... bekijk recept »
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)1 theel. komijnpoeder (djintan)1 theel. kaneelpoedermespunt kruidnagelpoedermespunt kurkuma (koenjit)mespunt paprikapoedermespunt zout2 eetl. olijfolie600 g kipfilet, in blokjes2 citroenen in blokjes8 satést... bekijk recept »
8 kleine lamskoteletjes met bot (zoals van een lamsrack) of 4 dubbele lamskoteletten, gehalveerd1 citroen3 eetl. olijfoliezoutversgemalen pepermespunt gemalen komijn (djinten)mespunt paprikapoeder1 teentje knoflook, geperstzwarte of groene olijven, z... bekijk recept »
400 g peultjes, afgehaald400 g tagliatelle (koelvers)1/2 zakje rucola (ca. 40 g)3 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap(zee)zoutversgemalen (zwarte) peper250 g ricotta100 g geraspte Parmezaanse kaas1. Halveer de peultjes eventueel, kook ze 3 minuten,... bekijk recept »
600 g spinazie, panklaar5 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst3 citroenenzoutversgemalen peper400 g diepvrieszalm (Vismarine), ontdooid300 g penne1. Leg wat spinazieblaadjes apart voor garnering. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de... bekijk recept »
1 aubergine, in plakken van 1 cm5 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper1 citroen400 g spaghetti1 (rode) ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt2 eetl. zwarte olijven, zonder pit1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt1. Bestrijk de aubergineplakken me... bekijk recept »
200 g diepvriesdoperwtenzout en versgemalen peper2 eetl. extra vergine olijfolie2 sjalotten, fijngehakt1 citroen150 g parmaham, in reepjes300 g spaghetti2 eetl. munt, fijngehakt2 eetl. platte peterselie, fijngehakt25 g boter1. Blancheer de doperwten ... bekijk recept »
1 citroen50 g suiker100 ml water2 blaadjes witte gelatine (4 gram)75 ml melk (Melkan)150 g witte chocolade, in stukjes2 plakken chocoladecake, verkruimeld2 eetl. rum200 ml slagroom, stijfgeklopt (Melkan)4 glazen1. Snijd de schoongeboende citroen in d... bekijk recept »
1 citroen150 ml olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd300 g wortel, in stukken1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)zoutversgemalen peper2 teentjes knoflook, geperst1 klein stokbrood, in plakkenenkele blaadjes of 1 eetl. gehakte salie (vers of diepvr... bekijk recept »
1 klein stokbrood of ciabattabroodolijfolie1 citroen200 ml crème fraîche (Melkan)1 eetl. gehakte verse dille200 g gerookte zalm (Vismarine)versgemalen peper1 eetl. kappertjes1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuin... bekijk recept »