1000 recepten met citroen
200 gram bloem, gezeefd extra om uit te rollen15 gram maizena100 gram (witte) basterdsuiker125 gram boter, in blokjes4 eieren125 milliliter kookroom75 gram kristalsuikerrasp en sap van 1 citroen1 basisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue&... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie1 sjalot, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperstrasp en sap van 1/2 citroen100 milliliter droge witte wijn1 mespuntje saffraan1 liter visbouillon (van 2 tabletten)100 milliliter kookroom1 eetlepel koude boter of allesbinder400... bekijk recept »
1. Laat 3 zakjes citroenmelissethee (of groene thee met citroen) met 1 bosje verse munt trekken in 2 liter kokend water. Verwijder de theezakjes en breng de thee op smaak met 2 eetlepels honing of suiker. Snijd 1 schoongeboende citroen in partjes. Sc... bekijk recept »
Hak een kleine rode peper, zonder zaad-jes, fijn. Verwarm de peper, de geraspte schil van 2 citroenen, 150 gram witte basterdsuiker en 200 ml water en kook achtjes 2 minuten. Laat afkoelen. Voeg het sap van de citroenen toe en giet het mengsel in de ... bekijk recept »
1. Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 theelepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakte koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees. bekijk recept »
1 kg grote vastkokende aardappelen, ongeschild en gewassenzoutversgemalen peper50 g boter of vloeibaar bakproduct2 eetl. olijfolierasp en sap van 1/2 schoongeschrobde citroen1 eetl. verse rozemarijnblaadjes1. Kook de aardappelen in de schil circa... bekijk recept »
1. Pureer 300 gram frambozen en wrijf de puree door een zeef. Roer er 2 eetlepels frambozen limonadesiroop, 80 ml water en 20 ml citroensap door en vul de vormpjes ermee. Bevries 3-4 uur. bekijk recept »
1 bos wortelen125 g boter of vloeibaar bakproduct1 eetl. honing1 theel. mosterd2 eetl. citroensapzoutcitroenschilletjes voor garnering1. Verwijder het groene blad van de wortels, maar laat ze wel heel met een stukje groen er nog aan. Was de groente g... bekijk recept »
2 eetl. peterselie2 eetl. koriander1 theel. citroenrasp2 ansjovisfilets uit olie100 ml olijfoliechilipepervlokkenzout1. Pureer 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels koriander, 1 theelepel citroenrasp en 2 ansjovisfilets uit olie met 100 ml olijfolie to... bekijk recept »
4 enkele kipfilets4 ansjovisfilets op olierasp en sap van 1/2 schoongeboende citroenzoutversgemalen peper1 eetl. bloem100 g zachte boter4 takjes bladpeterselie2 teentjes knoflook2 eetl. olijfolie100 ml droge witte wijn of sherryrolladetouw1. Snij... bekijk recept »