1000 recepten met citroen
150 g groene linzen1 courgette, in fijne reepjes olijfolie de zeste en het sap van 2 citroenen1 bosje radijzen, fijngehakt1 rode ui, fijngehakt1 krop krulsla120 g spinaziescheuten1 handvol verse koriander peper, zout1. Kook de linzen zoals vermeld op d... bekijk recept »
2 kg zeebaars de zeste en het sap van 2 citroenen300 ml droge witte wijn 6 à 8 lente-uitjes, versnipperd6 El olijfolie2 bussels groene asperges8 El versnipperde platte peterselie zout, peper1. Warm de oven voor op 180-200°C. Leg de vis in een ovenvaste... bekijk recept »
2 citroenen, in fijne schijfjes1 El olijfolie1 theelepel suiker 1/2 theelepel korianderzaadjes1 snuifje chilipoeder400 g mengeling van rode en gele kerstomaten4 blaadjes platte peterselie4 El blaadjes verse munt1 rode ui, in fijne schijfjes1. Verwarm de... bekijk recept »
4 eieren 150 g suiker 250 g bloem3 El bakpoeder 75 g boter (op kamertemperatuur) de zeste van 3 citroenen Voor de siroop: het sap van 3 citroenen 75 g suiker 3 El rum Voor de citroenschijfjes:2 citroenen, in fijne schijfjes100 ml water 100 g suiker1.... bekijk recept »
2 eetlepel boter of olie1 ui gesnipperd500 gram winterwortel geschild, in kleine stukjes2 cm verse gember geschild, gesnipperdrasp en sap van 1 citroen1 liter hete kippenbouillon van pot of tablet chilipepervlokken of -poeder4 eetlepel mascarpone1 th... bekijk recept »
4 blaadje gelatine250 milliliter melk250 milliliter room1 vanillestokje, opengesneden2 eetlepel suiker of honing1 theelepel geraspte citroenschil1 eetlepel vers citroensap1. Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de room, het vanillestokje... bekijk recept »
400 gram kalkoenfilet500 milliliter kipbouillon1 citroen schoongeboend75 gram boter3 eetlepel bloem50 milliliter kook- of slagroom1 eetlepel gehakte verse salie1 ciabattabrood in schine plakken2 eetlepel olijfolie1 teenjes knoflook1. Kook de kalkoenf... bekijk recept »
250 g blauwe bessen250 g aalbessen, gerist2 eetl. gehakte verse basilicum5 eetl. rum-of-amandellikeurvoor de citroenmerengue:2 eiwittensnufje zout75 g poedersuiker of witte basterdsuikerfijngeraspte schil van 1/2 citroen4 ovenvaste lage schaaltje... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in stukken van 2 cm en blancheer circa 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en leg in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 1 eetlepel citroenrasp, versgemalen peper en verkruimel er 100 gram fe... bekijk recept »
1 bosje groene asperges100 gram sugersnaps1 venkelknol1/2 komkommer1 bosje bladpeterselie grof gehakt1 bosje bieslook grof gehakt100 gram oude brokkelkaas1 theelepel geraspte citroenschil1 eetlepel citroensap1 theelepel scherpe mosterd3 eetlepels... bekijk recept »