1000 recepten met citroen
1 eetlepel olie 4 stukken kipfilets zout en peper 350 gram wortelen (gesneden in reepjes) 3 eetlepels gehakte ajuin 1 eetlepel tijm 1/2 kop droge witte wijn 1 blokje kippenbouillon 2 eetlepels ongezouten boter 2 theelepels vers citroensap1. De ... bekijk recept »
150 gr zachte geitenkaas 1 citroen 1 dl olijfolie 2 lenteui in dunne ringen 1 teen knoflook geperst versgemalen peper 1. Voor 1 klein weckpotje.2. Aan de slag!3. Prak de kaas in een kom fijn. 4. Boen de citroen schoon en rasp boven de geitenkaas ... bekijk recept »
1/2 liter halfvolle room 1 el limoncello 6 witte schuimkoekjes ( merengue) 2 el lemoncurd1. Veel mensen vinden een maaltijd pas compleet als ze die afsluiten met iets zoets. In de zomer ga ik vooral voor een fris toetje dat snel klaar moet zijn. Zoal... bekijk recept »
couscous 2 courgettes 200 g kerstomaatjes 1 citroen 50 g geschaafde amandelen 3 el vloeibare margarine 100 g knoflookolijven 2 tl suiker 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 2 -3 el Maizena Plus 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »
VOOR CA 40 STUKS : 175 gr zachte boter ( ongezouten ) 300 gr fijne basterdsuiker 1 groot ei , losgeklopt 350 gr zelfrijzende bloem 25 gr pure chocolade , gesmolten en lichtjes afgekoeld citroenzeste van 1 citroen 1. Vet enkele bakplaten in en bes... bekijk recept »
500 ml vloeibare room 2 vanillestokjes8 g gelatine75 g suiker blauwe bessen rode bessen1 citroen, in schijfjes1. Verwarm de room op een zacht vuur en haal van het vuur zodra de room kookt. Snij de vanillestokjes door, schraap het merg eruit en voeg h... bekijk recept »
3 grote eieren, gesplitst300 g fijne suiker225 g volle yoghurt zeste van 1 onbehandelde citroen, geraspt175 g zelfrijzende bloem50 g malse boter Voor het glazuur:100 g bloemsuiker, gezeefd2 eetlepels citroensap1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop d... bekijk recept »
300 g kerstomaten, in tros150 g groene olijven1 El bruine suiker2 El rode wijnazijn400 g kippenborst, in blokjes300 g artisjokharten (in bokaal), in sneetjes 2 tenen knoflook, gehakt1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt de geraspte zeste en... bekijk recept »
25 g boter voor de vorm50 g speltbloem50 g fijne speltbloem1 theelepel bakpoeder 1/2 tl zuiveringszout1 theelepel mengsel voor peperkoek 1/2 tl kaneel60 ml water4 El ahornsiroop1 appel, geraspt amandelschilfers Voor de citroen-bosbessenboter:150 g b... bekijk recept »
1 onbehandelde citroen200 ml room500 g mascarpone50 g suiker 1 bakje aardbeien bosbessenconfituur 2 takjes munt1. Rasp de zeste van de citroen. 2. Klop de room op tot die de consistentie van yoghurt heeft. Meng de mascarpone met de room, de citroen... bekijk recept »