1000 recepten met citroen
4 kippenbouten3 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct2 citroenen1 bolletje knoflook1 eetlepel (poeder)suikerenkele blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruidenbraadslede of ovenvaste pan1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »
2 liter volle yoghurtgeraspte schil en sap van ½ citroen1 cm geraspte gemberwortel100 milliliter vloeibare honing1. Bereiden Zet een fijne zeef in een hoge pan of schaal en leg een schone (thee)doek in de zeef. Giet de yoghurt in de doek en de... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie1 sjalot, gesnipperd1 stengel bleekselderij, in boogjesmespunt saffraandraadjes1 liter kippenbouillon2 kippenbouillontabletten2 eieren, losgekloptrasp en sap van 1 citroen, naar smaak1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hieri... bekijk recept »
2 gele paprikas3 eetlepels olijfolie1 sjalot, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt50 milliliter droge witte wijn of sherrysap van 1/2 citroen1 theelepel honing1 bosje basilicum, alleen de blaadjes4 enkele kipfilets1. Verwarm de ovengrill voo... bekijk recept »
1. Kook 2 liter water en giet in een grote kom. Laat hierin 6 zakjes groene thee met citroenaroma circa 30 minuten trekken en afkoelen. Verwijder de theezakjes en breng op smaak met citroenlimonadesiroop. Begin met een paar eetlepels en proef dan of ... bekijk recept »
3 citroenen schoongeboend2 teentjes knoflook fijngehakt1 theelepel komijn (djinten) gemalen8 drumsticks of 4 kipkarbonades5 eetlepels olijfolie500 milliliter kippenbouillon8 lente-/bosuitjes in stukken van 3 cm5 eetlepels munt gehakt, enkele bla... bekijk recept »
1. Meng 250 gram fijngehakte kipfilet met 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 eetlepel gedroogde oregano, een snufje chilipeper(vlokken), zout en peper en vorm hier 8 kleine balletjes van. Druk ze wat platter en haal ze door wat bloem. Laat circa 30... bekijk recept »
3 citroenen75 gram boter of vloeibaar bakproduct2 teentjes knoflook, fijngehakt3 eetlepels ketjap manis of sojasaus500 gram kipfilet3 eetlepels honing1 eetlepel gehakte verse rozemarijn500 gram sperziebonen300 gram couscous1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
1. Pureer 300 gram nectarines, zonder schil, met 3 eetlepels honing en 250 ml yoghurt. Schep er 1 eetlepel gehakte citroenmelisse of 2 theelepels citroenrasp doorheen. Vul de ijsvormpjes en vries in. bekijk recept »
1. Breng 100 gram suiker met 125 ml water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten. Laat de siroop wat afkoelen. Voeg 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap, 300 gram blauwe bessen en een snufje zout toe en pureer. Vul de ijsvormpjes ... bekijk recept »