952 recepten met druiven
200 g Fruité du Cap Gris-Nez 500 g druivenmix 2 appels 6 gedroogde vijgen 1 vanillestok 1 snuifje kaneelpoeder 1 eetlepel rietsuiker 3 sneetjes rustiek wit brood 1 eetlepel boter1. Verwarm de oven voor op 110°C. 2. Spoel de druiven en verdeel in klei... bekijk recept »
1 draadje draadjes saffraan 40 ml witte port 2 eidooiers 2 el witte wijnazijn 2 el Dijon mosterd 2 el vloeibare honing 225 ml druivenpitolie ‘s Middags voorbereidenSaffraanmayonaiseSnijd de saffraan fijn of verkrui... bekijk recept »
4 el olijfolie extra vierge 1 el wittewijnazijn 1 tl mosterd 150 g oude kaas (in blokjes van 1/2 cm) 1 zak rucola (75 g) ½ bak pitloze witte druiven ((a 500 g), gehalveerd) 2 el gehakte walnoten (bakje 60 g)1. Klo... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje a 450 g) 300 g pitloze witte druiven 50 g boter 90 g suiker1. Bladerdeeg laten ontdooien. Druiven halveren. In pan met dikke bodem boter smelten. Suiker toevoegen en laten smelten tot suiker lichtbrui... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 3 takjes tijm AardappelsVerwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Snijd de aardappels in gelijke parten en kook ze in het water circa 6 minuten. Giet de aardappels af... bekijk recept »
0,5 koffielepel kaneelpoeder 3 eetlepels kleine rozijnen 2 eetlepels honing 3 eetlepels geschaafde amandelen 1 sinaasappel verse munt 120 g vers fruit naar keuze: druiven zonder pitten, appel, granaatappel, enz. (nettogewicht) 125 g couscous1. Doe de... bekijk recept »
1 groot ciabatta brood ca 15 druiven 2 perzikken 2 eetl walnoten, 2 eetl amandelschaafsel 125 gr mascarpone Snufje kaneel 1 eetl suikerSnijd het brood in ca 12 sneetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. BRUSCHETTA MET DRUIVEN EN WALNOOT Besmeer ... bekijk recept »
1 tros witte druiven 1 potje gedroogde amandelnoten 1 zakje gemengde jonge sla 1 zakje Hervekaasje cocktailprikkers Luikse siroop1. Spoel en halveer de druiven. 2. Hak de amandelen en versnipper de sla. 3. Snijd de Hervekaas in platte blokjes. 4. Maa... bekijk recept »
3 el olijfolie 450 g paksoi 250 g gebroken sperziebonen 200 g bimi (groente) 1 snufje zout 1 snufje peper 225 g kalbeljauwhaasje 200 g witte druiven 100 ml water 170 g Griekse yoghurt 0% vet 10 g dragon1. Verhit de olie in een hapjespan. Le... bekijk recept »
200 g blauwe Leopold III-druiven 2 takjes dragon 4 makreelfilets 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel vloeibare honing 1 eetlepel xeresazijn zout zwarte peper1. Pel de druiven. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de druiven zachtjes gedurende 5... bekijk recept »