1000 recepten met frambozen
4 aardbeien800 g aardbeien8 frambozen12 bosbessen (blauw)100 g kokos (geraspt)1 dl witte wijn3 el blonde kandijsuiker1. Spoel de 800 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in stukjes. Marineer ze in een kom in de witte wijn vermengd met de bl... bekijk recept »
4 nectarines (rijp)2 eieren70 g poedersuiker0.5 zakje vanillesuiker200 ml melk90 g bloem20 g gesmolten boter40 g amandelpoeder100 g frambozen1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de nectarines en haal er de pit uit. Snij ze ongeschild in fijne p... bekijk recept »
1 takje pitloze druiven (witte)170 g aardbeien150 g frambozen0.5 citroen (sap van)80 g suiker4 eidooiers150 ml droge, witte wijn1. Verwarm de ovengrill voor. 2. Spoel de druiven en rist ze af. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze.... bekijk recept »
1 kg frambozen2 citroenen (sap van)250 g suiker200 g bosvruchten (gemengde)1. Breng de frambozen met 200 ml water en het citroensap aan de kook. Mix ze fijn en doe ze door een zeef. 2. Meng het frambozenmoes met de suiker. Doe het in de ijsmachine en... bekijk recept »
1 pakje filodeeg1 pot volle yoghurtframbozen1. Snij 1 pakje filodeeg in 16 vellen van 12 x 12 cm. Bestrijk elk velletje met gesmolten boter. Vouw rond de beboterde buitenkant van 4 omgekeerde soufflépotjes telkens 4 velletjes deeg. 2. Bak 10 minuten ... bekijk recept »
50 g braambessen50 g bosbessen50 g frambozen50 g rode bessen1 el suiker200 g mascarpone1 potje yoghurt (125 g)1 zakje vanillesuiker6 blaadjes munt1. Roer in een kom de suiker door de braambessen, de bosbessen, de frambozen en de rode bessen. Zet apar... bekijk recept »
200 g witte chocolade4 el melk150 ml slagroom2 eiwitten3 el advocaat2 el amandelen (fijngehakt)frambozen (verse)1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze met de melk in een pannetje. Laat smelten op een zacht vuurtje. 2. Rooster de amandelen in een ... bekijk recept »
150 g frambozen20 g sojaroom (light)2 eiwitten150 g witte chocolade0.5 blaadje gelatinecornflakes (rice krispies)1. Week het gelatineblaadje in lauw water. Klop het eiwit tot witte pieken. 2. Smelt de chocolade met de room en het uitgeknepen ge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 madeleines (caketjes) 400 gr yoghurtijs 125 gr verse bosbessen 125 gr verse frambozen citroenmelisseHalveer de madeleines in de lengte en de breedte. Bewaar de bovenste helften van de madeleines goed afgedekt. Maak met aluminiumfo... bekijk recept »
250g mascarpone ca.100g boudoirkoekjes of madeirakoekjes sap van 1 sinaasappel 4 eetlepels suiker 3 eieren 3 eetlepels cocaopoeder **Voor de afwerking: 1 eetl. poedersuiker enkele partjes sinaasappel en frambozen.Schik de koekjes naast elkaar in een... bekijk recept »