811 recepten met kersen
5 eieren 150 gr witte suiker 135 gr zelfrijzende bloem 15 gr cacaopoeder 5 gr bakpoeder 250 gr mascarpone 100 gr bloemsuiker 50 gr kersen confituur 1. Oven voorverwarmen op 200°gr.C2. Vet een bakvorm in.3. Scheid de eiwitten en de eierdooiers.4. K... bekijk recept »
fruit naar keuze aardbei, framboos,bessen bramen limonade of jus d'orange1. Als het mooi weer is, heb je wel eens zin in iets lekker verkoelends.2. Zeker bij een temperatuur van ca 30 graden komt zo’n lekker ijsje met vers fruit wel heel goed van pa... bekijk recept »
4-6 bananen één nacht in de vriezer 4 handjes ingevroren kersen (optioneel) of ander klein fruit 4 el pindakaas of amandelboter optie gehakte chocolade,dadels,kokosrasp krachtige blender1. Bananen softijs, que? Dit vegan, vetvrije en glutenvrije ij... bekijk recept »
150 ml kersensap (of appel-kersensap)50 ml kersenlikeurchampagne (of schuimwijn)1. Meng het kersensap met de kersenlikeur. Verdeel over (hartvormige) ijsvormpjes en laat ten minste 4 uur bevriezen . 2. Doe in elk glas 2 of 3 kersen-hartjes en schenk ... bekijk recept »
1 liter Spaanse rode wijn, bijvoorbeeld tempranillo600 milliliter sinas of lemon-priklimonade100 milliliter sinaasappellikeur1 kaneelstokje200 gram aardbeien, in plakjes100 gram ontpitte kersen of frambozen1 limoen, in dunne plakjes2 sinaasappels, ge... bekijk recept »
1. Maak 4 kleine inkepingen in 1 schoongeboende citroen en steek 4 kruidnagels erin. Leg in een pan en voeg 2 eetlepels bruine suiker, 1 kaneelstokje en 1 liter rode wijn toe. Laat op een lage stand circa 30 minuten trekken, maar laat de wijn niet ko... bekijk recept »
1. Verwarm kant-en-klare poffertjes in een pannetje en laat een bolletje ijs erop smelten. Lekker met warme kersen of vers fruit. Bestrooi eventueel met feestelijke (kerst)spikkels. bekijk recept »
1 vel bladerdeeg 1/2 liter vanillepudding 3 stuks eieren 120 gram kristalsuiker 120 gram bloem 2 dl water 100 gram boter 150 gram bloem 4 stuks eieren 200 gram chocolade 1 klein tas melk of room 1/2 stuk banaan 2 dl slagroom 1 eetlepel bloem... bekijk recept »
Voor het ijs : 40 cl room - 1 bokaal ontpitte kersen op lichte siroop - 5 eierdooiers - 20 cl kriekbier - 125 gr griessuiker - 24 frambozen voor de garnering Voor de saus : 15 cl room - 50 gr poedersuiker - 5 cl frambozencoulis Op het moment van serv... bekijk recept »
Vier stukken fruit (als je bijvoorbeeld aarbeien of kersen hebt dan moet je ongeveer 150 gram hebbennaast het overige fruit)bak vanille-ijslimonadesiroop en spa of 7-up. * Snijdt de stukken fruit in stukjes. * Verdeel al het fruit over vier glazen. *... bekijk recept »