860 recepten met pruimen
6 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden 1 uifijngehakt ca. 10 gedroogde pruimen zonder pitin stukjes gesneden 50 gr ontbijtspekdobbelsteentjes 250 ? 500 gr kippenlevertjes (al naar behoefte 1 theelepel gedroogde chilipoeder of 1 theelepel sambal o... bekijk recept »
170 gram boter - 120 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 1 kg rode of blauwe pruimen - 250 gram bloem - 100 gram gemalen amandelen - 30 gram poedersuiker Hulpmiddelen Grote ovenschaal Hulpmiddelen - Grote ovenschaal Voorbereiding Oven voorverwarmen op... bekijk recept »
1 kalkoen van ongeveer 31/2 kg zout,peper voor de vulling: 12 gedroogde pruimen 11/2 dl rode port 150 g rijst zout,peper 2 grote uien,fijngesneden 250 g courgette,in blokjes 2 el olie 2 handappels,geschild,in blokjes (minimaal 31/2 uur tevoren) Vulli... bekijk recept »
12 pruimen (gehalveerd en ontpit) 3 theel honing en een beetje voor de afwerking 4 eieren 200 gr zachte boter 175 gr witte basterdsuiker schil van 1 limoen en 1 sinaasappel 225 gr zelfrijzend bakmeel 250 ml Griekse yoghurt Snij de pruimen in partjes.... bekijk recept »
20 gedroogde pruimen 200 gr marsepein 50/50 2 eierdooiers 2 dl trappist bier 1 lepel suiker 1 lepel opgeklopte room Ontpit de pruimen en vul de vruchten op met een bolletje marsepein. Meng de eierdooiers met de suiker. Voeg het bier toe en klop ... bekijk recept »
20 gedroogde pruimen van Agen, 200 g marsepein 50/50, 2 eigelen, 2 dl donker bier, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel opgeklopte room De pruimen ontpitten en vullen met de marsepein. De eigelen mengen met de suiker, bier toevoegen en kloppen tot sabayon. ... bekijk recept »
500 gr mager rundergehakt1 snee (glutenvrij) oud brood1 ei1/2 dl melkpeperzoutnootmuskaat2 el gemberjamca. 5 gedroogde pruimen. Zet de gesloten schaal of pot in een koude oven en laat het gerecht in ca. 45 min. gaar worden bij een temperatuur van 200... bekijk recept »
2 wilde eenden 100 gram vossebessen 100 gram gewelde pruimen 400 gram tagliatelle kruidenbouquet 1 eetlepel jeneverbessen 1 ui 1 glas rode wijn 1 glas rode port 0,5 dl. room 1 eetlepel gesneden bieslook en salie peper en zout olijfolie of... bekijk recept »
Eigen gemaakte aardappelpuree of zakjes.Restant van de javaanse schotel.1 Blik pruimenvlaaivulling.2-3 eetlepels panneermeel.30gram boter. Bereidingswijze Oven verwarmen op 200graden.schaal invetten.Restant vlees in de vlaaivulling verwarmen.helft va... bekijk recept »
750 gr lamsschuouder/ 2 uien /2 t eenen knoflook /1 bl kikkererwten 400 gr / 1 envalopje safraan / 40 gr boter /2 dl tuinkruidenbouillon/ 1/2 kaneelstokje /2 eetlepels honing /1/2 eetlepel s gemalen koriander / 1 theelepel gemalen komijn / peper en z... bekijk recept »