860 recepten met pruimen
800 g riblappenin blokjes of hacheevlees zout en peper 2 el bloem 4 el boter of olie 2 uienin grove stukken 2 tenen knoflookgehakt 2 tl kaneelpoeder 1 tl gemberpoeder 2 el honing 250 g gewelde pruimen zonder pit 8 dl warme vleesbouillon Leg... bekijk recept »
1 grote venkelknol (ca 400 gr) zout 1 sjalotje 10 gewelde pruimen ? 150 gr eendenborstfilet peper 2 eetlepels olie 1/2 eetlepel allesbinder wok of braadpan met dikke bodem Bereidingswijze De venkel wassenschoonmaken en in plakken snijden van ca 1 cm.... bekijk recept »
500 gram pruimen - 75 gram basterdsuiker - 1/4 liter slagroom Bereidingswijze De pruimen wassenhalveren en de pitten eruit wippen. De vruchten met de suiker en 2 eetlepels water aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de pruimen zacht zij... bekijk recept »
50 g ricotta2 tl gehakte amandelen8 plakken bacongehalveerd16 vlezige pruimenontpitcocktailprikkers Hulpmiddelen Body{background: url(http://upload.talk2.nl/files/757662Scannen007.jpg)}-- Hulpmiddelen - Body{background: url(http://upload.talk2.nl/fi... bekijk recept »
1 zakje gedroogde pruimen 2 dl witte wijn 4 achterbouten peper en zout 100 gr boter en een scheut olijfolie 1 flesje kriek (bier) 2 el rozijnen 1 tl komijn Was de pruimen en week ze 1 nacht in de witte wijn. Je kunt ook een zakje geweekte pruimen k... bekijk recept »
2 struikjes witlof 12 gewelde pruimen 2 el pijnboompitten 2 el olijfolie 1 tl gedroogde salie (of fijngehakte verse salieblaadjes) 1 el balsamicoazijn 1 tl tuinkruidenbouillonpoeder (pot) peper Witlof schoonmaken en struikjes in de lengete in 4 of 6 ... bekijk recept »
· 300 ml witte wijn · 250 gram zwarte pruimen zonder pit · 125 gram dessertrijst · 300 ml halfstijf geklopte slagroom · 1 theelepel kaneelpoeder · ½ eetlepel aardappelmeel · 6 dl melk · 3 eidooier... bekijk recept »
80 gr slablaadjes, 240 gr balkenbrij,(zie recept balkenbrij), 4 eetl bloem, 80 gr roomboter, zout en peper uit de molen, 8 gemarineerde pruimen,(zie recept gemarineerde pruimen) 120 gr saus van boerenmeiden,(zie recept saus van boerenmeiden) 8 gr gek... bekijk recept »
4 dl. rode wijn2 dl. kruidenazijn4 peperkorrels2 laurierblaadjes1 thl. tijm1000 gr. konijnebouten75 gr. boter20 gr. bloem125 gr. pruneaux1 mp. zout1 mp. peper. Voorbereiding In wijde schaaal wijn en azijn door elkaar roeren. Peperkorrelslaurierblaadj... bekijk recept »
16 pruimen kaneel poedersuiker verse frituurolie voor het deeg 250 gr bloem 25 cl melk 1 ei 15 gr verse gist 1 snuifje zout Was de pruimen, snij ze in twee en haal er de pitten uit. Giet 30 g fijne suiker in een grote kom, meng daar een theel... bekijk recept »