860 recepten met pruimen
voor 4 personen: Voor het stoofpotje: 8 hazenboutjes 1/2 fles rode wijn 100 g ontpitte pruimen peper en zout calvados voor de puree: 1 kg aardappelen 1 bos kervel 2 eieren 50 g boter 100 g spekblokjes Als garnituur: 2 rapen 2 wortelen 100 g zilveruit... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kip 1 wortel 1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 3 dl witte wijn 1 eetlepel porto 150 gram pruimen 10 walnoten zout peperSchraap de wortel, pel de ui en de knoflookteentjes en snij alles in schijfjes. Hak de noten in gro... bekijk recept »
3.5kg niet te rijpe pruimen 1 liter water 750 gram suiker 1 citroen Hulpmiddelen 4 grote glazen afsluitbare potten (of weckflessen ) Hulpmiddelen - 4 grote glazen afsluitbare potten (of weckflessen ) Bereidingswijze Was de pruimen ,halveer ze en ... bekijk recept »
1 kg pruimen, gehalveerd en ontpit 6 eetlepels vloeibare honing 225 gm volkorenmix voor brood of volkoren; meel en bakpoeder 2 eetlepels bruine basterdsuiker 60 gm plantaardige margarine 6 eetlepels magere melk of karnemelk 1 ei, losgeklopt Voorberei... bekijk recept »
1 kg pruimen, gehalveerd en ontpit 6 eetlepels vloeibare honing 225 gm volkorenmix voor brood of volkoren; meel en bakpoeder 2 eetlepels bruine basterdsuiker 60 gm plantaardige margarine 6 eetlepels magere melk of karnemelk 1 ei, losgeklopt Voorberei... bekijk recept »
250 gm voorgeweekte ontpitte gedroogde pr; uimen (pruneaux) 1 appel met rode schil, in kwarten,; het klokhuis verwijderd 4 mespunt kruidnagelpoeder 4 mespunt karwijzaad 3 eetlepels cognac Verdeel de pruimen over 4 velletjes bakpapier van 30 x 30 cm. ... bekijk recept »
250 gm gedroogde pruimen zonder pit 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel; (350 gr. per stuk) 100 gm boter 1 eetlepel olie 1 zout 1 versgemalen peper 200 ml gevogeltefond uit een pot 1 takje verse of een mespunt gedroog; de tijm Vo... bekijk recept »
4 kipfilets stuks 1 stuk appel, stevige 50 gm pruim, gedroogde, zonder pit 100 ml sinaasappelsap 1 stuk bosuitje 5 eetlepels marmalades 2 eetlepels paneermeel 1/2 theelepel kaneel 30 gm boter 1 zout 1 peper Neem voor de appel bij voorkeur een Granny ... bekijk recept »
250 gm gedroogde pruimen zonder pit (pru; imedanten) 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel; circa 350 g per stuk 100 gm boter 1 eetlepel olie 1 zout 1 versgemalen peper 2 deciliter gevogeltefond uit een pot 1 takje verse of een mes... bekijk recept »
140 gm zachte boter 100 gm suiker 1 zakje vanillesuiker 1 geraspte schil van een citroen 2 eieren 100 ml zure room 150 gm zelfrijzend bakmeel 500 gm pruimen ----HULPMIDDELEN---- 1 een springvorm met doorsnede van 2; 3 cm 1 evt bakpapier om vorm te b... bekijk recept »