860 recepten met pruimen
* 1 eetl. boter, * 2.5 dl. water, * 1 eetl. olijfolie, * 500 gr. zwarte pruimen zonder pit, * 1 kleine ui, * 75 gr. blauwe rozijnen, * 1100-1200 gr. lamsschouder zonder bot, * 3 eetl. suiker, * zout naar smaak, * 1 stukje pijpkaneel van 7.5 cm, * ver... bekijk recept »
150 g boter of margarine, 60 g honing, 1 geschilde verse ananas in ringen, 100 g gewelde pruimen, 120 g suiker, 3 eieren , 180 g gezeefd zelfrijzend bakmeel, 50 g gepelde gemalen amandelen een scheutje santen of kokosmelk Nodig in de keuken: kookpa... bekijk recept »
voor 6 personen: 250 gr gedroogde pruimen zonder pit 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel (350 gr. per stuk) 100 gr boter 1 eetlepel olie zout en versgemalen peper 2 dl gevogeltefond uit een pot takje verse of een mespunt ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 cl Armagnac 2 el jeneverbessen 2 el rozepeperbolletjes 1 el olie 2 el vloeibare honing peper en zout 800 gr everzijngebraad 15 cl rode wijn 500 gr ontpitte pruimenSnijd het gebraad in dobbelstenen van 2 tot 3 cm. Leg het vlees in e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g kalfsvlees 12 gedroogde pruimen 200 g gerookt spek olijfolie boter Provençaalse kruiden zoutSnijd het vlees in 12 gelijke blokjes. Doe hetzelfde met het spek. Neem 4 spiesen en steek er achtereenvolgens kalfsvlees, pruimen en s... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 gr kabeljauwfilet, twee sjalotten, 5 cl rode portwijn, 5 cl kip- of vleesbuillon, zestien gedroogde pruimen zonder pit, een theelepel thee, wee lepels boter, peper en zout.De pruimen laten we zachtjes aan de kook komen in wat wat... bekijk recept »
voor vier personen: 1 kg lamsvlees (liefst van de schouder) in kleine stukjes gesneden; 400 gram gedroogde pruimen; 1 dikke ui; 1 teen knoflook; een stukje verse gember (ongeveer 2 cm); 1 koffielepel gemalen korianderzaadjes; 1 maatje saffraan; ½ the... bekijk recept »
600 gr varkensvlees in reepjes gesnedensap van 1 limoen1 thais pepertje,zaadjes verwijderd en in fijne ringetjes gesneden1 blik perziken op sap in plakjes gesneden125 gr pruimen op sap2 teentjes look gepeld2 uien fijngesnipperd2 tomaten in partjes ge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ongekruide varkensfiletrollade van +/- 1 kg. 12 gedroogde pruimen (zonder pit) 1 appel 1,5 dl droge witte wijn 1,5 dl slagroom 50 gr boter 1 eetlepel bessengelei zout, peper en kaneelpoederSteek met een aanzetstaal of een lang en p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ongekruide varkensfiletrollade van 750 gr tot 1000 gr. 12 gedroogde pruimen (zonder pit) 1 appel 1 1/2 dl droge witte wijn 1 1/2 dl slagroom 50 gr boter 1 eetlepel bessengelei zout en peper en kaneelpoederNeem een buiklap van varke... bekijk recept »