860 recepten met pruimen
Voor 4 personen: 50 gr. appel 50 gr. pruneau 3 el. calvados 4 stuk kwartel 30 gr. boter 2 el. olijfolie, vergine 1 dl. wijn, witte 0.5 dl. fond 2 dl. slagroom Peper ZoutNeem bij voorkeur kwartelfond. In plaats van kwartelfond kan ook kippenfond gebr... bekijk recept »
6 rode pruimen 6 eetlepels cassonadesuiker 8 takjes tijm een scheutje Heidebitt, kruidenlikeur een klontje melkerijboter 4 bollen vanille-ijsOntpit de pruimen en snijd ze in 4. Bak de pruimen in het klontje boter tot ze beetgaar zijn (ongeveer twee m... bekijk recept »
2 uien 1 teentje knoflook 900 gram wild zwijn: Schouder. Bout of poulet ( zonder been) Peper/ zout 4 eetlepels olijfolie (neutraal) 3 eetlepels tarwebloem 1 fles herfstbokbier 250 gram gedroogde pruimen zonder pit.Verwarm de oven op 180 graden. Snipp... bekijk recept »
Voor 4 personen: peper zout 1 ei 2 teentjes knoflook 1 theel. gemberpoeder 500 g rundergehakt 2 eetl. zonnebloemolie 1 theel. kaneelpoeder 200 g gedroogde pruimen zonder pit 150 g gedroogde abrikozen 2 eetl. honing 4 dl vleesbouillon (van tablet of u... bekijk recept »
Voor 6 personen: Voor het gebraad: 1 kg filetgebraad, 24 uur gemarineerd in donker abdijbier, mirepoix van groenten, peper en een kruidenbosje 32 gedroogde en ontpitte zwarte pruimen 1 eetlepel roux Peper van de molen, zout Voor de puree: 1 kg bintje... bekijk recept »
100 gram witte chocolade couverture1 eidooier1/4 dl. cognac2 gram gelatine (geweekt)2 eiwitten12,5 gram suiker0,125 liter slagroom32 gram suiker8 rode pruimen- De couverture 'au bain marie' smelten en met de eidooier vermengen tot een gladde massa. -... bekijk recept »
1 konijn 2 uien peper zout 20 g tarwebloem 100 g bakboter 7.5 dl witte droge wijn 33 cl Trappist Westmalle (dubbel) 1 dl vleesbouillon 1 kruidentuiltje 400 g gedroogde pruimen 100 g rozijntjes 2 sneetjes wittebrood 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) ... bekijk recept »
150g gedroogde pruimen2 konijnenbouten (vers of 2 stukken van gelijke grootte uit diepvries)1 ui3 dl rode wijn1dl azijn4 peperbollen2 laurierblaadjes 2 kruidnagels2 el becel bakken en braden vloeibaar1 el bloem- Was de pruimen (zie verpakking) en laa... bekijk recept »
Voor 4 personen: - een in stukken versneden konijn - 2 dikke uien - 2 soeplepels bloem - een fles rode wijn - 2 laurierblaadjes - een handvol suikerklontjes - een takje tijm - een blik droge pruimen - zout en peperLaat de konijnstukken in wat boter b... bekijk recept »
1 konijn in stukken met het orgaanvlees 75 g boter 200 g gerookte spekblokjes 16 gedroogde pruimen 12 sjalotten 66 cl bruin bier van hoge gisting 25 cl gevogeltefond 1 kruidentuiltje 2 kruidnagels 4 jeneverbessen 600 g wortelen 10 cl lichte room 3 sn... bekijk recept »