860 recepten met pruimen
2 rode uien, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehaktsap van 3 citroenen1 theelepel komijnpoeder (djinten)1 theelepel kurkuma (koenjit)1 eetlepel chilipoeder1 klein bosje koriander, grof gehakt4 eetlepels olijfolie4 kippenbouten500 gram winterwortel... bekijk recept »
150 g ontpitte en voorgewelde pruimen 4 eetlepels amaretto 250 g panettone Italiaans zoet brood 4.5 eetlepels Solo 750 ml melk 1 zakje vanillesuiker 180 g kristalsuiker 3 eidooiers poedersuiker voor de garnering 3 eieren 1. Verhit de grill op 180... bekijk recept »
150 gram ontpitte en vooraf gewelde pruimen 4 eetlepels amaretto 250 panettone (Italiaans zoet, cakeachtig brood) 4 eetlepels Bertolli margarine 750 ml melk 1 zakje vanillesuiker 180 gram suiker 3 eieren 3 eierdooiers poedersuiker voor de garnerin... bekijk recept »
50 g verse gist 60 g Solo 250 ml melk 240 g bruine suiker 250 g gewone bloem 250 g Maïzena 16 g vanillesuiker / 1 tl vanille-extract 2 eieren en 2 eidooiers 0.5 tl gemberpoeder 350 g verse of gedroogde pruimen (Verse: halveer en verwijder de pit) ... bekijk recept »
50 g gist 60 g Solo 250 ml melk 240 g bruine suiker 500 g tarwebloem 16 g vanillesuiker 2 eieren 2 eidooiers 0.5 kl peperkoekkruiden 2 handenvol pruimen Voor de crumble: 60 g Solo 120 g suiker 130 g bloem 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Ma... bekijk recept »
200 gr pitloze gedroogde pruimen 4 el olie 1/2 tl kaneel 1/2 tl peper 600 gr magere arkenslapjes 1 tl gedroogde tijm 1 tl gedroogde rozemarijn 2 dikke uien 3 teen knoflook 1 el (wijn)azijn 1 el Dijonmosterd 3 1/2 dl droge witte wijn 1 winterpe... bekijk recept »
2 eetlepels Solo zout en peper 1 wortel in fijne blokjes gesneden 150 g suiker 1 eetlepel azijn 3 eetlepels light room 4 grote peren 800 g kalkoenstoofvlees 1 fijngehakte ui 2 sneetjes spek (in stukjes gesneden) 2 dl blond bier 1 kruidnagel ... bekijk recept »
50 g broodkruim2 kg blauwe pruimen2 eieren320 g suiker1 tl kaneel40 g verse gist750 g bloem200 g boter175 ml melk10 ml rum5 g zout1. Zeef 500 g bloem voor de taartbodem. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng geleidelijk met de bloem. Kneed er oo... bekijk recept »
600 g reerug zonder vlies (filet)4 sjalotten150 g blauwe pruimen100 ml rode wijn50 ml porto100 ml wildfond1 el braambessen (gelei)100 g amandelschilfers2 eieren2 el bloem2 el boterpeperzout1. Verwarm de oven op 120°C. Klop de eieren los. 2. Verdeel d... bekijk recept »
25 g boter ( 50g voor bakvorm)15 plakjes gerookt spek (dunne plakjes)150 g gedroogde pruimen (ontpit)80 g rozijnen150 g gerookt spek (in blokjes)800 g bloemig kokende aardappelen (bv. bintje)2 eieren (zout)versgemalen peper1. Vet een springvorm in me... bekijk recept »