623 recepten met vijgen
12 kleine(zwarte) vijgen 8 eetlepels rode porto 4 bollen roomijs 1 eetlepel vanillesuiker 8 muntblaadjes Bereidingswijze Was de vijgen en dep ze droog. Snijd ze met een scherp mesje kruisvormig van de bovenzijde naar bededen in vieren. Strooi de sui... bekijk recept »
BENODIGDHEDEN: 6 verse vijgen 50 g geitenkaas (Sainte-Maure) of andere zachte verse geitenkaas schil van 1/2 citroenfijngeraspt mascarponeca 50 gr 2 theel honing. VOOR DE SIROOP: 75 gr Côte d'Or Intense Puurgesmolten 75 gr suiker 3 dl Merlot... bekijk recept »
12 kleinerijpe vijgen150 gram tafelsuiker2 el. citroensap1 kaneelstokje2 kruidnagels5 dl. (karamel)ijseventueel 1 granaatappelpitjes uitgeschept Bereidingswijze Snij de vijgen kruislings in. Doe de suikercitroensap2 el. waterkaneel en kruidnagel in e... bekijk recept »
12 gedroogde vijgen 50 g gepelde amandelen 1 reep bittere chocolade 1 borrelglas amaretto (amandellikeur) vanille ijs. Hulpmiddelen Een platte schaal Hulpmiddelen - Een platte schaal Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 ?C. Bereidingswijze Zet ... bekijk recept »
6 verse vijgen 40 g geschaafde amandelen geraspte schil van 1 sinaasappel 1 dl room 1 theelepel kaneel Was de vijgen en snij 4 vijgen kruisvormig in tot aan de bodem. Druk de parten wat uit elkaar 2. Maak de geschaafde amandelen met een deegrolle... bekijk recept »
6 verse vijgen 40 g geschaafde amandelen geraspte schil van 1 sinaasappel 1 dl room 1 theelepel kaneel 1. Was de vijgen en snij 4 vijgen kruisvormig in tot aan de bodem. Druk de parten wat uit elkaar 2. Maak de geschaafde amandelen met een deegro... bekijk recept »
8 stuks grote rijpe vijgen 80 gram geitenkaas 8 plakken proscuitto 4 stuks houten spiesen1. Koel de vijgen 30 minuten in water.Bereiding: Zet de vijgen rechtop. Maak met een scherp mes een kruis in elke vijg maar snijd ze niet helemaal in vieren. S... bekijk recept »
1 kg verse vijgen - 600 gr suiker - het sap van een citroen - 1 vanillestokje - 1 glaasje rhum Voorbereiding Maak de vijgen schoon en halveer ze. Maak een siroop klaar met 1 liter waterhet sap van een citroenhet vanillestokje en de suiker en laat kok... bekijk recept »
1 stilton, blue (200 gram) 200 ml port 1 suiker (100 gram) 14 vijgen, verse 2 vijgen 100 ml water Benodigde materialen: een pan met een dikke bodem.Bereidingswijze Neem bij voorkeur vintage port, verse blauwe rijpe vijgen en gekonfijte osmose-vijgen.... bekijk recept »
1 stilton, blue (200 gram) 200 ml port 1 suiker (100 gram) 14 vijgen, verse 2 vijgen 100 ml water Voorbereidingstijd: 1 dag Bereidingstijd: 35 minuten Benodigde materialen: een pan met een dikke bodem.Bereidingswijze Neem bij voorkeur vintage port, v... bekijk recept »