623 recepten met vijgen
700 g everzwijnboutgebraad 8 vijgen 40 g peperkoek 20 cl porto 19 cl wildfond (uit bokaal) 50 g boter peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Bind het gebraad, leg het in een schotel en smeer het in met een beetje boter; doe er zout... bekijk recept »
500 g tarwemeel 1 zakje gedroogde gist 2 el olijfolie 1 el honing 2 tl gemalen kaneel 125 g gedroogde vijgen in stukjes 30 g walnoten gehakt 50 g hazelnoten gehakt 100 g mix notenStrooi 1 tl zout in een kom. Voeg het meel toe. Maak een kuiltje in het... bekijk recept »
12 flinterdunne sneetjes Parmaham 12 koffielepels mascarpone 4 eetlepels olijfolie 8 blaadjes verse munt 4 verse vijgen 4 eetlepels wijnazijn1. Maak een vinaigrette op grootmoeders wijze: Meng olijfolie met mosterd, wijnazijn, peper en zout. 2. Snij... bekijk recept »
120 g confituur van paarse vijgen 4 dunne sneden rozijnenbrood (Tradition) om erbij te serveren 4 Fondants de Brebis frambozenazijn hazelnootschilfers (ter versiering) 100 g rucola, in reepjes1. Bekleed elk bord met een bedje van rucola en schik er d... bekijk recept »
400 g rundercarpaccio 50 g verse eendenlever enkele takjes waterkers 4 verse vijgen 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels truffelolie peper en grof zeezout1. Leg de eendenlever in de diepvriezer tot hij helemaal bevroren is. 2. Verdeel de rundercarpaccio... bekijk recept »
2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »
100 g royale vijgen uit Turkije (zak 200 g) 15 g basilicum 500 g plantaardige variatie op yoghurt naturel (beker) 250 g aardbeien 4 el geroosterde amandelen1. Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in koken... bekijk recept »
1 pakje bladerdeeg 1 Bûche St Maure Delhaize, stukken gesneden enkele takjes rozemarijn 1 theelepel honing 1 eetlepel olijfolie peper en zout 3 vijgen, in stukken gesneden1. Snijd uit het bladerdeeg ronde vormen met een doorsnede van 5 centimeter. 2.... bekijk recept »
50 g boter 5 takjes krulpeterselie 6 sneetjes volkorenbrood 100 g pijnboompitten 6 gedroogde vijgen 1 ei 1 el honing Bodem Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Pluk en hak de peterselie. Verkruimel het ... bekijk recept »
250 g koude boter 250 g bloem 4 g zout 125 ml ijskoud water Snel bladerdeeg Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog heel blijven. Laat circa 30 minute... bekijk recept »