Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek

700 g everzwijnboutgebraad 8 vijgen 40 g peperkoek 20 cl porto 19 cl wildfond (uit bokaal) 50 g boter peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Bind het gebraad, leg het in een schotel en smeer het in met een beetje boter; doe er zout... bekijk recept »

Volkoren vijgen-notenbrood

500 g tarwemeel 1 zakje gedroogde gist 2 el olijfolie 1 el honing 2 tl gemalen kaneel 125 g gedroogde vijgen in stukjes 30 g walnoten gehakt 50 g hazelnoten gehakt 100 g mix notenStrooi 1 tl zout in een kom. Voeg het meel toe. Maak een kuiltje in het... bekijk recept »

Parmahapjes met vijgen en mascarpone

12 flinterdunne sneetjes Parmaham 12 koffielepels mascarpone 4 eetlepels olijfolie 8 blaadjes verse munt 4 verse vijgen 4 eetlepels wijnazijn1. Maak een vinaigrette op grootmoeders wijze: Meng olijfolie met mosterd, wijnazijn, peper en zout. 2. Snij... bekijk recept »

Fantasie van Fondant de Brebis

120 g confituur van paarse vijgen 4 dunne sneden rozijnenbrood (Tradition) om erbij te serveren 4 Fondants de Brebis frambozenazijn hazelnootschilfers (ter versiering) 100 g rucola, in reepjes1. Bekleed elk bord met een bedje van rucola en schik er d... bekijk recept »

Carpaccio van rund met truffelolie, vijgen en eendenlever

400 g rundercarpaccio 50 g verse eendenlever enkele takjes waterkers 4 verse vijgen 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels truffelolie peper en grof zeezout1. Leg de eendenlever in de diepvriezer tot hij helemaal bevroren is. 2. Verdeel de rundercarpaccio... bekijk recept »

Fondue met roquefort en rode port

2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »

Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs

100 g royale vijgen uit Turkije (zak 200 g) 15 g basilicum 500 g plantaardige variatie op yoghurt naturel (beker) 250 g aardbeien 4 el geroosterde amandelen1. Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in koken... bekijk recept »

Minipizza met geitenkaas, vijg en rozemarijn

1 pakje bladerdeeg 1 Bûche St Maure Delhaize, stukken gesneden enkele takjes rozemarijn 1 theelepel honing 1 eetlepel olijfolie peper en zout 3 vijgen, in stukken gesneden1. Snijd uit het bladerdeeg ronde vormen met een doorsnede van 5 centimeter. 2.... bekijk recept »

Broccoli-paprikataart met geitenkaas

50 g boter 5 takjes krulpeterselie 6 sneetjes volkorenbrood 100 g pijnboompitten 6  gedroogde vijgen 1  ei 1 el honing Bodem Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Pluk en hak de peterselie. Verkruimel het ... bekijk recept »

Siemons openhartige bladerdeegtaart

250 g koude boter 250 g bloem 4 g zout 125 ml ijskoud water Snel bladerdeeg Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog heel blijven. Laat circa 30 minute... bekijk recept »

Pagina 13 van 63