623 recepten met vijgen
200 ml rode port 8 el honing 16 walnoten 150 g kruidenroomkaas 1 citroen 0.5 el olijfolie 6 verse blauwe vijgen 8 kleine blaadjes basilicum ’s Middags voorbereidenRode portsiroopBreng de rode port met een f... bekijk recept »
50 à 75 g blonde cassonadesuiker een snuifje kaneelpoeder 600 g heel rijpe verse vijgen1. Spoel de vijgen en dep ze droog. 2. Verwijder de steeltjes en snij ze in vier. 3. Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.... bekijk recept »
1 gebraad van kalkoenborstfilet (niet opgebonden) van ong. 1 kg 180 g varkens- en kalfsgehakt, niet gekruid 3 zachte, gedroogde vijgen 4 zachte, gedroogde abrikozen 1 kleine sjalot 4 eetlepels melk 1 zachte, kleine sandwich (35 g) 4 sinaasappelen 10 ... bekijk recept »
8 verse vijgen Paar walnoten 2 eetl honing 16 lange plakjes spek Handje rucola100 gr ricotta bekijk recept »
8 eetlepels zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) 8 plakjes rauwe ham 2 verse pruimen (of 4 gedroogde pruimen)1. Rol 1 el zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) in een plakje rauwe ham. Rijg de rolletjes met 1/4 verse pruim (of 1/2 g... bekijk recept »
1 eetlepel blonde kandijsuiker 4 dikke vijgen 2 eigelen 30 g gemalen amandelen 50 g griessuiker 1 pot ricotta (250 g)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suik... bekijk recept »
cacaopoeder 100 g chocolade (puur met vijgen en noten) 6 gedroogde vijgen 6 gedroogde dadels (medjool) 100 g gesuikerde zonnebloempitten1. Hak de chocolade, vijgen en dadels fijn en doe in een kom. Voeg er ook de gesuikerde zonnebloempitten aan toe e... bekijk recept »
0,5l Amarone (of een andere sterke wijn) 2 volle eetlepels bloemenhoning 0,5 stokje kaneel 10 rode vijgen (niet al te rijp) Hulpmiddelen Hapjes- of ruime braadpan Hulpmiddelen - Hapjes- of ruime braadpan Voorbereiding Vanaf 24 uur vantevoren: Laat d... bekijk recept »
8 gedroogde vijgen 50 gr geschaafde amandelen 20 gr bittere chocolade 75 gr verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje) 2 el slagroom 1 zakje vanillesuiker 8 blanke amandelen Bereidingswijze Week de vijgen ca 1 uur in heet water. Rooster intussen de g... bekijk recept »
1 lamsrack(van 2kg)lijkt wat veel,maar het bot weegt ook mee! 5 gekneusde teentjes knoflook 1/2 bosje tijm 10 sjalotten in schil (gehalveerd) zeezout 5 eetl. olie 50 gr.margarine 12 vijgen 100 gr.zachte geitenkaas 1 eetl. honing Ondertussen de vijgen... bekijk recept »