623 recepten met vijgen
6 royale vijgen uit Turkije 85 g noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry 2 el zonnebloempitten 1 el notenpasta 1 el maanzaad1. Maal de royale vijgen uit Turkije 1 min. in de keukenmachine tot er een bal ontstaat. Schep in een kom. Maal de n... bekijk recept »
1 ananas 250 g gedroogde medjooldadels 250 g gedroogde vijgen 50 g chocolade met sinaasappel Delhaize Fairtrade bio 5 speculaasjes Delhaize Fairtrade bio 80 g kokosschilfers1. Snijd het gedroogde fruit in stukken en verdeel over 2 kommen. Hak de choc... bekijk recept »
zoete vulling: 1/2 citroen 75 g dadels 75 g gedroogde vijgen 75 g pistachenoten 1 pak mix voor oliebollen (500 g) 1 tl koenjit (of kurkuma) 4 el poedersuiker 1 el koekkruiden hartige vulling: 60 g zwarte olijven zonder p... bekijk recept »
1/2 citroen 1/2 watermeloen 20 cl bronwater 5 eetlepels grenadinesiroop 50 g hele gepelde amandelen 8 muntblaadjes 4 verse vijgen 4 witte perziken1. Breng het water aan de kook. 2. Dompel er de muntblaadjes in onder, zet het deksel op de pan en laat... bekijk recept »
130 g suiker 150 g zachte gezouten boter 110 g (witte) tahina 25 ml crème fraîche 270 g bloem 1 el sesamzaadjes Tahinakoekjes Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng met een handmixer of in een tafelmixer de suiker met ... bekijk recept »
500 g bloem 200 g boter 160 ml water 1 ei 1 tl bakpoeder DeegKneed de bloem met de boter, water, ei en bakpoeder tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. VullingMaal ... bekijk recept »
125 g boter 100 ml vloeibare bloemenhoning 100 g royale vijgen uit Turkije 100 g cranberry's 100 g muesli 50 g 3 kleuren quinoa 50 g kokospalmsuiker 80 g zelfrijzend bakmeel1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met b... bekijk recept »
2 bakken stoofpeertjes (a 400 g, koelvak) 1 eetlepel limoensap 100 ml rode port 1 kaneelstokje 4 eetlepels donkere basterdsuiker 4 verse vijgen1. Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en... bekijk recept »
10 g amandelpoeder 1 koffielepel anijs in korrels 8 cl armagnac 15 cl Beaume de Venise muskaatwijn 80 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde pruimen 100 g gedroogde vijgen 2 g gemberpoeder 4 g kaneel 1 kruidnagel 2 bladerdeeg 5 cl melk 50 g rozijnen 2... bekijk recept »
8 verse vijgen 50 g stilton (kaas) 100 ml dessertwijn (bijv. Fontana-fredda Moscato dAsti)1. Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Kaas verkruimelen en in vijgen stoppen. Ovengrill voorverwarmen. Vijgen in ingevette ovenschaal leggen e... bekijk recept »