Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Kletskop Met Sortbetijs

50 gram aardbeien12 kletskoppen500 gr. (sorbet)ijs bosvruchten (te krijgen bij oa. AH),poedersuiker De aardbeien wassen en halveren. op de 4 schaaltjes torentje bouwen van een kletskop, daarna een bolletje ijs, dan weer een kletskop, dan weer een bol... bekijk recept »

Aardbeiensalade Met Geitenkaas En Rucola

300 gr aardbeien 2 pakjes geitenkaasjes met ontbijtspek (2 x 60 gBettine Larde) 50 gr rucola 2 eetlepels honing 1 bakje honingmosterddressing Peper Bereidingswijze Was de aardbeienverwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Bak de gei... bekijk recept »

Gevulde Kiprolletjes

75 gr. pijnboomppitten 3 dubbele kipfilets zoutpeper 125 gr. spinaziezonder steeltjes 200-225 gr. verse geitenkaas 75 gr. zongedroogde tomaten op oliein stukjes 1 tl. fijgesneden dragon 2 teentjes knoflookgeperst. Voor de honing-dragondressing: 1 el.... bekijk recept »

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

2 sinaasappels4 eetlepels suiker1 zakje vanillesuiker1 eetlepel sinaasappellikeurversgemalen peper4 verse vijgen4 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid2 eetlepels geschaafde amandelen4 taartvormpjes o/ 10 cm, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200oC2.... bekijk recept »

Sabayon met verse vijgen en bladgoud

6 verse vijgen2 el honing6 eidooiers120 g suiker200 ml witte wijn500 ml marsala1. Snij de vijgen in vieren. roer de honing los met 2 el warm water. leg in elk potje een vijg in vier partjes en lepel er de honing over. 2. Klop, van het vuur af, de eid... bekijk recept »

Panna cotta van roquefort en vijgen

500 g verse vijg4 gedroogde vijg4 el porto4 el kristalsuiker180 g roquefort250 ml room250 ml melk12 g gelatinepeper2 verse vijg10 cl porto1 el balsamicoazijn4 sneden briochebrood (met rozijnen)2 eieren80 ml melkkandijsuiker1. Maak eerst de vijgencomp... bekijk recept »

Hespengebraad met vijgen-mosterdglazuur

1 hespengebraad (van 750 g)5 el vijgenconfituur2 el graanmosterd3 sinaasappels600 g aardappelen (gaar, afgekoeld en in stukken gesneden)2 lente-uien125 ml zure roomcitroensap2 el bladpeterselie (gehakt)boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 170°... bekijk recept »

Gevulde vijgen met camembert

4 verse vijgen120 g camembert1.5 el balsamicoazijn1 el honing2 el waterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Halveer de vijgen en snij er met een scherp mesje wat vruchtvlees uit. Doe het met de balsamicoazijn, honing en water in een pan... bekijk recept »

Blini's met ham en vijgen

24 blini's12 verse vijgen0.5 dl cognac50 g mascarpone100 g prosciuttohandvol dillegrof zeezoutuit de molen peper1. Halveer de vijgen en laat ze twee uur in de cognac weken. 2. Warm de blini's kort op in een koekenpan of in de microgolfoven. Schep... bekijk recept »

Bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen

8 vierkantjes bladerdeeg2 peren2 verse vijgen1 handvol gemengde sla30 g pijnboompitten1 eidooierfijne suiker1 rol geitenkaas (van 200 g)1 tl zachte mosterd1 el vloeibare honing1 el frambozenazijn5 el extra vierge olijfolie1 el notenolieverse tijmuit ... bekijk recept »

Pagina 18 van 63