623 recepten met vijgen
4 kipfiletsolijfolie200 g couscous10 verse vijgen2 citroenen2 teentjes knoflook1 handvol verse korianderversgemalen peperzout1. Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2 el... bekijk recept »
8 plakken rauwe ham200 g zachte geitenkaas250 g gemengde sla6 verse vijgen (rijpe)2 el vloeibare honing2 el citroensap2 el tijm (blaadjes)75 g hazelnoten4 el olijfoliepeperzout1. Hak de noten grof, rooster ze in een pan zonder vetstof. Spoel en droog... bekijk recept »
1 lamscarré (van 8 ribbetjes)125 g peperkoek4 verse vijgen1 kl honingboterolijfoliepeperzout1. Snij het korstje van de peperkoek. Verdeel de koek in blokjes en laat ze drogen in de oven (op 90 °C) tot ze knapperig zijn en kunnen verkruimeld worde... bekijk recept »
3 perziken (rijpe)3 verse vijgen250 g mascarpone80 g pijnboompitten50 g bruine suiker3 zakjes vanillesuiker1 ei1 el poedersuiker2 el honingscheut cognac (facultatief)1. Laat de bruine suiker met 2 el water karamelliseren op een zacht vuurtje. Voeg de... bekijk recept »
3 stronkjes witloof1 radicchio (rode sla)8 verse vijgen200 g ontbijtspekolijfoliehoning1 el citroensappeperzout1. Snij het spek in reepjes en bak ze in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Verwarm de ovengrill voor. 2... bekijk recept »
3 eendenborstfilets12 verse vijgen1 onbehandelde sinaasappel3 el olijfoliepeperzout4 takjes oregano (verse)1. Snij het vet van de eendenborstfilets en halveer ze overlangs. 2. Wrijf de vijgen schoon met keukenpapier. Snij ze in kleine dobbelsteentjes... bekijk recept »
1 vel pizzadeeg (kant-en-klaar)2 el olijfolie1 blikje tomatenpassata100 g parmaham2 verse vijgen150 g mozzarella (in dunne plakjes)3 takjes tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C, met de bakplaat erin. 2. Steek 8 rondjes uit het pizzadeeg,... bekijk recept »
12 sneetjes stokbrood1 camembert3 verse vijgen3 el honing12 takjes tijm (de topjes)2 el balsamicoazijnolijfoliezwarte peper uit de molen1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Snij de vijgen in kwarten, de camembert in 12 gelijke stukken. Bestrijk d... bekijk recept »
4 takjes verse munt (of 6)300 g rucola4 verse vijgen4 el parmezaan (schilfers)12 plakjes rauwe ham1 el balsamicoazijn3 el olijfoliepeperzout1. Pluk de blaadjes van de verse munt en meng ze met de rucola. 2. Verdeel er de verse vijgen, parmezaan en ra... bekijk recept »
400 g penne1 camembert4 verse vijgen2 peren4 takjes tijm (de blaadjes)2 blokjes bouillon1 el witte balsamicoazijnwitte balsamicoazijn (voor de camembert)olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar in de bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »