623 recepten met vijgen
40 g Pecorino Romano 250 g ricotta 2 el kraanwater 200 g speltbloem ½ tl zout 1 tl bakpoeder 4 el olijfolie 4 verse vijgen 2 el hazelnootolie 100 g parmaham 40 g rucola1. Rasp de Pecorino, meng met 40 g van de ricotta en vorm... bekijk recept »
1 zakje gewelde gedroogde vijgen (250 g) 50 g boter 1 ui (gesnipperd) 2 appels (geschild en in blokjes) 1 eetlepel witte wijnazijn 4 struisvogelbiefstukjes 200 ml rode wijn (Norton Malbec)1. Vijgen in stukjes snijden. ... bekijk recept »
2 grote handperen (bijv. conference) 25 g roomboter 3 el rietsuiker 200 g blue stilton met vijgenportdip 1 flûte rozemarijn, rozijnen en walnoot1. Halveer de peren. Snijd de peren in helften en verwijder de klokhuizen. Smelt in een koekenpa... bekijk recept »
100 g boter 100 g suiker 2 eieren 100 g amandelpoeder Amandelcakebodem Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de taartpan in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eiere... bekijk recept »
2 everzwijnfilets van ± 450 g 1 ui 4 gele bieten 4 raapjes 4 gele wortels 3 pastinaken 8 verse vijgen 1 eetlepel vijgenconfituur 1.5 dl rode porto 1.9 dl wildfond 2 eetlepels boter peper en zout1. Kruid het vlees met peper en zout. Zet een pan op het... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit 250 gr mascarponeSnufje kaneelZakje vanillesuiker4 vijgen 2 eelt hazelnoten (of andere noten) gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken Boter om in te vettenVerwarm de oven op 180 graden. Vet de schaalt... bekijk recept »
250 g gewelde vijgen (met vanille) 125 g kristalsuiker 4 anijssterren 500 ml brandewijn (slijter)1. Was de inmaakpot goed om. 2. Stop de vijgen met de suiker en anijssterren in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem... bekijk recept »
4 vijgen 1 bosje dille 125 g zwarte olijven 8 zoete aardappelen 1 bol venkel 400 g feta 2 sinaasappels1. Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. 2. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schil de sinaasappelen tot... bekijk recept »
2 dl rode port 100 g bruine basterdsuiker 4 verse vijgen 4 geitenkaasjes Betinne feuillette honing 45 (kaasbedieningsafdeling)1. In pannetje port en suiker aan de kook brengen, suiker al roerend oplossen. Vijgen wassen, aan port toevoegen ... bekijk recept »
12 dikke sneden brood 6 eieren 150 ml halfvolle melk Crunchy Apple Muesli Delhaize boter seizoensvruchten (vijgen, braambessen, bosbessen …) agavesiroop1. Snijd dikke sneden van een oud brood en verwijder de korstjes. 2. Breek de eieren in een kom en... bekijk recept »