Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Kaas-fruitplankje

1 voorgebakken ciabatta (250 g) 200 g Edammerkaas (stuk a ca. 600 g) 100 g Friese nagelkaas (stuk bedieningsafdeling) 100 g mosterdkaas (stuk bedieningsafdeling) 2 peren 4 gedroogde vijgen (pakje a 250 g)1. Oven voo... bekijk recept »

Vijgen-amandelbrood

275 g volkoren tarwemeel (pak 1 kg) 7 g gedroogde gist 2 el olijfolie 1 el biologische speltstroop (knijpfles 350 g) 100 g gedroogde vijgen 50 g bruine amandelen (schaal 100 g) 1 snufje zout 200 ml handwarm water 1 mixer met deeghaken of keuk... bekijk recept »

Yoghurt panna cotta met vijgen

4 gedroogde vijgen ((zak 250 g), in stukjes) 75 ml rode port 100 g suiker 3 blaadjes gelatine wit (pakje 12 stuks) 1 beker slagroom (250 ml) 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 100 ml volle yoghurt1. Breng de vijgen met de h... bekijk recept »

Vermomd fruit

40 g amandelpasta 50 g amandelpoeder 4 gedroogde vlezige dadels 4 gedroogde vlezige vijgen gepelde amandelen 4 gepelde walnoten 1 fles kant-en-klare chocoladesaus muntblaadje1. Voor de vijgen met chocolade: Giet de chocoladesaus in een kom. Vul een ... bekijk recept »

Houmous, surimi en verse vijgen

HARRY’S American sandwiches houmous artisanaal Sabra julienne ham Delhaize 150 g Les Petits Coraya mayonaise verse biobasilicum in pot 4 verse vijgen 0,5 pakje Worldpepers Medline Delhaize zwarte peper1. Besprenkel het toastbrood met de marinade van ... bekijk recept »

Herfstsalade met vijgen, feta en walnoten

200 g eikenbladsla 100 ml appelsap 100 g krenten 200 g vijgen 200 g rauwe ham 80 g croutons 100 g walnoten 150 g feta 2 bosuitjes 100 ml saladedressing frambozen1. Was en droog de slabladeren. Verwarm de appelsap in een steelpan. Neem de pan... bekijk recept »

Meloenfrappé met mangosorbetijs

2  kleine rijpe zoete meloenen 50 ml witte rum 1 el rietsuiker 1 tl middelgrof zeezout 1  grote limoen ’s Middags voorbereidenMeloenfrappéHalveer de meloenen en schep de pitten eruit met een lepel. Draai met een meloenboor, b... bekijk recept »

Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen

2 maal 2 kalfsentrecotes 150 g abdijkaas (Pere Joseph bediening) 1/2 kleine rode ui 2 verse vijgen 1 takje rozemarijn 1 eetlepel olie 1/2 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing (zee)zout versgemalen vierseizoenenpeper1. Kal... bekijk recept »

2x wintertosti

1 brood (boule beurre, gesneden) 40 g boter (op kamertemperatuur) ½ zak zuurkool ((a 500 g), uitgelekt) 2 bolletjes Chinese (stemgember (potje 240 g), fijngesneden) 1 tl karwijzaad 150 g cheddar (tophat 48 (kaa... bekijk recept »

Clafoutis met gedroogd fruit

35 cl appelsap 25 g boter 2 eetlepels cognac 100 g droge abrikozen 4 eieren 2 eetlepels fijne poedersuiker 100 g gedroogde pruimen 1 zakje vanillesuiker 100 g gedroogde vijgen 150 g vloeiend tarwemeel 30 cl volle melk 1 koffielepel bakpoeder1. Laat h... bekijk recept »

Pagina 5 van 63