623 recepten met vijgen
16 (kleine) verse laurierblaadjes 8 (kleine) verse vijgen 4 pélardon-kaasjes (naar wens) 2 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels vloeibare honing zwarte peper uit de molen1. Snij de vijgen tweemaal in langs de zijkant en steek de laurierblaadjes in d... bekijk recept »
2 extra verse eieren 4 gedroogde vijgen 50 g hazelnotenpoeder 400 g bladerdeeg 1 onbespoten citroen 4 eetlepels vloeibare honing 20 cl vloeibare room1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C). 2. Bedek 4 beboterde taartvormpjes met bladerdeeg en verv... bekijk recept »
1 dl balsamicoazijn Delhaize 1 ciabatta 1 schaaltje courgette Mediterraneo 1 eetlepel fijne kristalsuiker 2 eetlepels Funghi à la Tartufo Medline 100 g gekookte ham feuilletine AOSTE Italiaanse kruiden Ducros 1 potje Madame Loik kaas natuur olijfolie... bekijk recept »
1 bakje stoofperen (400 g) 8 gewelde vijgen 1 fles mix voor pannekoeken (100 g) 2 tl kaneel 200 ml melk 2 el vloeibare boter 4 bollen kaneelijs (1 L)1. Verwarm op laag vuur in een pannetje de peertjes en de vijgen in het perenvocht. Maak het pa... bekijk recept »
8 dadels (zak a 225 g) 8 vijgen (zak a 250 g) mascarpone (verse Italiaanse kaas, bakje 250 g) blaadjes verse basilicum (bakje a 15 g) pata negra (ham* (zie tip)) 1. Snijd de dadels open en haal de pit eruit. Snijd d... bekijk recept »
250 g champignons 250 g kastanjechampignons 1 teentje knoflook 125 g gerookte spekblokjes olijfolie om in te bakken 2 tl Italiaanse kruiden 1 el bloem 4 eieren 75 g geraspte Parmezaanse kaas 250 ml kookr... bekijk recept »
500 g zelfrijzend bakmeel 150 g rozijnen (evt. geweekt) 50 g gedroogde abrikozen (fijngesneden) 50 g gedroogde vijgen (fijngesneden) 200 g suiker 1 ei 400 ml melk (lauwwarm)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het ... bekijk recept »
500 gr sukade of runderlappen in blokjes 1 theel kaneelpoeder25 gr boter2 uien2 teentjes knoflook 1 aubergine2 kruidnagels250 gr gedroogde gewelde vijgen3 eelt amandelen Zwarte peper Zout 300 gr zilvervliesrijstBestrooi het vlees met kaneel en zwarte... bekijk recept »
4 el olijfolie 2 rode uien (in halve ringen) 16 gedroogde vijgen (zeer fijngesneden) 6 el rodewijnazijn1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 5 min. Doe de vijgen erbij. Voeg de azijn en 8 el water toe en roer door elkaar. Laat h... bekijk recept »
4 sinaasappels ½ granaatappel 2 vijgen 1 eetlepel citroensap 5 eetlepels suiker ⅛ liter slagroom 2 eetlepels anijslikeur (slijter) 8 blaadjes munt1. Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp... bekijk recept »