Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Gebakken vijgen met vanille-ijs

Voor 4 personen: 8 verse vijgen 2 eetlepels suiker 1/4 theelepel kaneel 1/4 dl zoete witte wijn 4 bollen vanille-ijsVerwarm de oven voor op 200°C Zet de vijgen rechtop en dicht tegen elkaar aan in een beboterde ovenschaal en schenk er de wijn bij Bes... bekijk recept »

Ciabatta met parmaham en vijgen

4 kleine ciabattabroodjes Bertolli voor op Brood 100 g parmaham honing versgemalen zwarte peper verse tijm 1. Was de vijgen, dep ze droog en snijd ze in stukjes.2. Snijd de broodjes open en besmeer ze met margarine. Beleg ze met sneetjes parmaha... bekijk recept »

GEGRILDE VIJGEN met ITALIAANSE RAUWE HAM.- figues

50 gram roomboter 2 eetl jus d'orange 6 verse vijgen 6 plakken Italiaanse rauwe ham [ Parmaham ] 24 blaadjes verse salie [ facultatief ]1. OPMERKING: de salie heeft een overheersende smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je ze ook weglaten.2.... bekijk recept »

Provencaalse Vijgentaartjes Met Vijgencoulis En Lavendelijs

2.5 dl. melk -1.2 dl. slagroom -10 lavendelbloemetjes -4 eierdooiers -120 gr. suiker -150 gr. bloem -50 gr. basterdsuikerwitte -100 gr. boterzachte -1 tl. sinaasappelrasp -1 tl. citroenrasp -1.5 eieren -180 gr. amandelspijs -180 gr. vijgg... bekijk recept »

Sorbet Cleopatra

4 verse vijgen - 4 citroenen - 1 borrelglas vijgenbrandewijn - 400 gram suiker Bereidingswijze Doe de suiker in een pan met 4 dl water en breng hem aan de kook. Laat de siroop 20 minuten zachtjes koken. Reserveer 1 dl siroop en laat de rest van de si... bekijk recept »

Sorbet Cleopatra

4 verse vijgen4 citroenen1 borrelglas vijgenbrandewijn400 gram suiker Bereidingswijze Doe de suiker in een pan met 4 dl water en breng hem aan de kook. Laat de siroop 20 minuten zachtjes koken. Reserveer 1 dl siroop en laat de rest van de siroop afko... bekijk recept »

Sorbet Cleopatra

4 verse vijgen - 4 citroenen - 1 borrelglas vijgenbrandewijn - 400 gram suiker Bereidingswijze Doe de suiker in een pan met 4 dl water en breng hem aan de kook. Laat de siroop 20 minuten zachtjes koken. Reserveer 1 dl siroop en laat de rest van de si... bekijk recept »

Vijgensaus

gedroogde vijgen 2 dl witte porto ciderazijn honing tijm 1 eetl. bloem 1 eetl. boter peper en zoutLaat gedroogde vijgen zwellen in 2 dl witte porto gedurende 2 à 3 u. Snij de gemarineerde vijgen in 3 en breng aan de kook samen met de porto. Voeg ook... bekijk recept »

Woestijn Yoghurt

50 gram rozijnen, 2 theelepels citroensap, 125 gr. vijgen, 1 banaan, 50 gr. honing, 50 gr. stroop, 1 lt. yoghurt, kaneel, slagroom. Banaan pureren met ongeveer 2/3 deel van de vijgen, honing, stroop en citroensap (tegen verkleuren). Yoghurt, bananenm... bekijk recept »

Vijgenbrood

? 1 sinaasappel ? 250 g gedroogde vijgen ? 1 pak mix voor bruinbrood ? 25 g boter ? broodbakmachine Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen... bekijk recept »

Pagina 37 van 63