623 recepten met vijgen
1 kleine ananas100 gr griessuiker12 gedroogde vijgen2 sinaasappelen2 eieren100 gr bloem2 dl melk10 gr boter15 gr suikerzout- Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit, bestrooi de schijven met 25 gr suiker, de rest... bekijk recept »
4 grote of 8 kleine verse vijgen (bij voorkeur paarse) 1 el goede balsamicoazijn extra vergine olijfolie 12 dunne plakjes parmaham of prosciutto crudo 150 g verse Parmezaanse kaas, in grove stukken verkruimeld gekneusde zwarte peperkorrelsZet elke vi... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 sappige sinaasappelen 20 gepelde amandelen 4 verse vijgen 2 eetl rozenwaterPel de sinaasappelen en snijd ze overlangs in dunne plakjes. Drapeer ze op een schaaltje. Verdeel de amandelen over de sinaasappelen. Snijd de vijgen in vie... bekijk recept »
Voor 2 personen: 6 bitterkoekjes, Italiaanse 4 vijgen, verse 1 dl. slagroom 2 el. amaretto 2 el. poedersuikerKlop de slagroom half stijf met een mixer. Klop de Amaretto en poedersuiker erdoor, de room moet wel lobbig blijven. Was de vijgen en dep ze... bekijk recept »
1 onbespoten citroen4 soeplepels vloeibare honing50 g hazelnotenpoeder400 g bladerdeeg20 cl vloeibare room2 extra verse eieren4 gedroogde vijgenBereiding: - Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C). Bedek 4 beboterde taartvormpjes met bladerdeeg en ve... bekijk recept »
8 vijgen 1 dl port 1 kruidnagel 25gr suiker 1 dl mascarpone 1/2 theelepel kaneel 100 gr amandelspijsSchil de vijgen totdat je het rood van het vruchtvlees tegen komt. Maak van een beetje port en kruidnagel een stroop en giet dat over de vijg he... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 Jonagold appelen 6 vijgen 4 eetl acaciahonig 2 eigelen 1 eetl italian mix 4 geitenkaasjesSnij de vijgen en de appelen in fijne bruniose en schik op het bord. Schik het geitenkaasje erop. Meng de honig met de eigelen en de italian... bekijk recept »
Voor 4 personen: • 8 vijgen • 5 eidooiers • 20 cl witte wijn • 1 scheutje Cointreau of Grand Marnier • 80 g suiker • 1 mespunt kaneel • 1 dl slagroomSnijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden. Klop de slagroom halfs... bekijk recept »
16 kleine rijpe vijgen 200 gram gesneden Ardenner ham tube mayonaise- Was de vijgen en droog ze goed af. - Wikkel er de plakjes ham om, en steek deze vast met een cocktailprikker. - Spuit mayonaise in een brede streep over de vijgen. bekijk recept »
12 kleine aardappeltjes 100 gram boter zout en peper 1 deciliter bouillon 4 vijgen 8 oesterzwammen 1 gehakt sjalotje 100 gram notensla 2 eetlepels gehakte peterselieBereiding: Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Laat ze afkoelen en schi... bekijk recept »