623 recepten met vijgen
1 1/4 liter melk 1/2 vanillestokje 100 g maiuml;sgries 100 g vijgen Breng de melk met het vanillestokje aan de kook Strooi er, wanneer de melk omhoog komt, het maium;sgries onder voortdurend roeren in en blijf roeren tot het gries na circa 5 minuten... bekijk recept »
8 verse vijgen 2 eetlepels suiker 1/4 theelepel kaneel 1/4 dl zoete witte wijn 4 bollen vanille-ijs Verwarm de oven voor op 200°C Zet de vijgen rechtop en dicht tegen elkaar aan in een beboterde ovenschaal en schenk er de wijn bij Bestrooi ze me... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 verse en rijpe vijgen, 250 g ricotta, 4 eetlepels acaciahoning, een paar takjes tijm, een handvol amandelschilfers.- Maak een kruisvormige insnijding in de bovenkant van de vijg. - Ontdoe de tijm van de takjes en maal fijn. - Meng ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kalkoen (3 kg) 4 soeplepels olijfolie 40 cl droge witte wijn 16 verse vijgen 150 g boter 4 soeplepels griessuiker 3 kippenlapjes 4 sneetjes rauwe ham 4 petit suisse-kaasjes 2 teentjes knoflook 4 gehakte sjalotten 2 soeplepels bladp... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 mango 4 vijgen 1 eetlepel frambozenconfituur 4 hertensteaks 2 eetlepels frambozenazijn Bakken & Braden 1 dl porto 2 dl water 1 eetlepel PH Wildbouillon 1 dl room rozemarijnSnijd de mango en vijgen in blokjes en stoof ze aan in ... bekijk recept »
Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree Voor 4 personen: 600 g hindefilet 6 verse vijgen 1 knolselder 1 blokje ontvette gevogeltebouillon 30 cl magere melk 1 eetlepel groene peper in pekel 1 stukje verse gember (ongeveer 1 cm) 5 cl ara... bekijk recept »
8 gedroogde vijgen 200 gram oud brood zonder korsten 1/4 liter melk 100 gram amandelspijs 2 eieren 4 eetlepels slagroom 50 gram boter 75 gram lichtbruine basterdsuikerWel de vijgen een nacht in water. Snijd het brood in dobbelstenen. Verwarm de ove... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 handvol veldsla met dunne plakjes rode biet (in zakje) 1 EL balsamicoazijn 1 EL notenolie 1/2 KL Sechouanpeper fijn zout 150 g rauwe ganzenlever 1 (kleine) speculaas 4 EL vijgenkonfi jtlt;br /> <br /> <br /> <br /... bekijk recept »
voor 2 personen 1 handvol veldsla met dunne plakjes rode biet (in zakje) 1 EL balsamicoazijn 1 EL notenolie ½ KL Sechouanpeper fijn zout 150 g rauwe ganzenlever 1 (kleine) speculaas 4 EL vijgenkonfijtSchik de veldsla op de borden, overgiet deze met a... bekijk recept »
250 ml rode wijnazijn 500 ml rode wijn 12 lichtjes geplette jeneverbessen 1 eetlepel zwrte peperkorrels 2 kg hertenstoofvlees in stukken van 3-4 cm 60 ml olijfolie 2 eetlepels maizena 250 ml bruine wildfond (in potje) 2 eetlepels bruine suiker 8 gedr... bekijk recept »