623 recepten met vijgen
25g krenten 1 pak mix voor bruinbrood (500g) 3 eetlepels olijfolie 5 gedroogde vijgen 80g ongezouten gemengde noten naturel 4 eetlepels vloeibare honing bloem voor bestuiven 25g zonnebloempikkenWeek de krenten ca. 10 min. in koud water Bereid de broo... bekijk recept »
Nodig: 4 sinaasappels 10 eetlepels poedersuiker 4 eetlepels citroensap 5 verse vijgen 2 dl droge rode wijn 1 zakje plantaardig gezoet slagroompoeder 5 eetlepels sinaasappelsapRol de sinaasappels stevig tussen de handen, zodat de schil makkelijker los... bekijk recept »
4 sinaasappels 10 eetlepels poedersuiker 4 eetlepels citroensap 5 verse vijgen 2½ dl droge rode wijn 1 zakje plantaardig gezoet slagroompoeder 5 eetlepels sinaasappelsapRol de sinaasappels stevig tussen de handen, zodat de schil makkelijker loslaat. ... bekijk recept »
250 gram gierst250 gram dadels of vijgen2-3 eetlepels notenmoes2-3 eetlepels citroensapwat zout Bereidingswijze Was de gierst goedlaat het uitdruipen en rooster het vervolgens net zo lang tot de korrels droog zijn en een beetje kleur gekregen hebben.... bekijk recept »
500 gram geitenvlees in dobbelstenen/2 el olie/50 gram blanke amandelen/plukje saffraangeweekt/50 gram suiker/snufje zout/1 kaneelstokje/2 el amandellikeur/150 gram gedroogde vijgen/150 gram gedroogde appeltjes/2 el limoensap/peper Hulpmiddelen Braa... bekijk recept »
4 flinke zure appels 60 gr amandelen 8 vijgen boter honing Bereidingswijze Schil de appels boor de klokhuizen eruit en vul de gaten met een mengsel van fijngehakte vijgen en amandelen. Beboter een ovenschaalzet de appels erin en overgiet ze met een ... bekijk recept »
5 blaadjes witte gelatine3/4 l slagroom1 vanillestokje75 gr suiker1 stuk onbehandelde citroenschil. Voor de vijgen: 100 ml rode port30 gr suiker4 verse vijgen. Extra: 1/8 l slagroom1/2 zakje vanillesuikerverse muntblaadjes. Port met suiker aan de koo... bekijk recept »
4 verse vijgen 4 citroenen 1 borrelglas vijgenbrandewijn 400 gm suiker Bereiding: Doe de suiker in een pan met 4 dl water en breng hem aan de kook. Laat de siroop 20 minuten zachtjes koken. Reserveer 1 dl siroop en laat de rest van de siroop afkoelen... bekijk recept »
200 g gedroogde vijgen2 kl amandelpasta1 el goji bessen1 el moerbessen1 el gedroogde veenbessen1 el gedroogde veenbessen1 el pompoenpitten1 kl chiazaad1 kl hennepzaad1. Snij de harde steeltjes van de gedroogde vijgen en doe de vijgen, amandelpasta en... bekijk recept »
1 kg verse vijgen1 sinaasappel (sap van)0.5 citroen (sap van)1 kg geleisuiker1. Spoel de vijgen, snij het steeltopje eraf en snij ze verder in kwartjes. 2. Breng de vijgen aan de kook met de geleisuiker, het sinaasappelsap en het citroensap. Laat 3 m... bekijk recept »