623 recepten met vijgen
4 kipfilets (elk 150 g)80 g gedroogde vijgen4 cl madera2 el olie1 el boter1 kl paprikapoederpeperzout1. Hak de vijgen grof en meng ze met de madera. Laat 10 minuten trekken. 2. Snij de kipfilets met een scherp mes in, zodat envelopjes ontstaan. 3. Vu... bekijk recept »
4 verse vijgen5 eidooiers1 vanillestokje3 el rietsuiker200 g geitenkaas2.5 dl room2 dl volle melkuit de molen peper1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Snij de vijgen in plakjes. 2. Breng de room aan de kook en roer met de ... bekijk recept »
5 gedroogde of verse vijgen1 eetl. balsamicoazijn4 eetl. olijfolie1/2 stokbrood of ciabatta (van een dag oud), in 8 schuine plakken4 eetl. ricottazout en versgemalen peper2 takjes basilicum, alleen de blaadjes1. Laat de gedroogde vijgen 10 minu-t... bekijk recept »
diverse soorten Franse kaas zoals Camembert, Brie, Gruyère, Roquefort, Port Salutvoor de dadel-notentapenade:75 g dadels, zonder pit, gehakt1 theel. balsamicoazijn25 g walnoten, gehakt75 g geraspte oude kaasvoor de vijgenchutney:1 sinaasappel1... bekijk recept »
2 eendenborsten (4 filets) aluminiumfolie peper zout1. Lavendelsiroop2. Giet een halve liter water in een pan en voeg de suiker en de lavendelbloemetjes toe. 3. Laat dit ongeveer 20 minuten samen inkoken tot een siroop. 4. Saus5. Breng een halve lit... bekijk recept »
1 voorgebakken ciabatta (250 g) 200 g Edammerkaas (stuk a ca. 600 g) 100 g Friese nagelkaas 100 g mosterdkaas 2 peren 4 gedroogde vijgen (pakje a 250 g) Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.... bekijk recept »
2 bakken stoofpeertjes (AH) 1 el limoensap 100 ml rode port 1 kaneelstokje 4 el donkere basterdsuiker 4 verse vijgen Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle... bekijk recept »
Kikkererwten ,ongeveer 200 gram 6 gedroogde vijgen 1 ui tijm peper Bak de ui even in olie, doe er de kikkererwten bij en kruid met de tijm, voeg vijgen toe.En laat alles even goed door warmen. Ook lekker met paprika , prei of wortel. bekijk recept »
Neem vers fruit zoals appelbanaansinasappel aardbeien en gedroogde vijgen creme fraiche kaneel cashew noten Snijd het fruit in kleine stukjes. Knip de gedroogde vijgen in vieren. Roer 1 theelepel kaneel door 2 eetlepels creme fraiche (bij grote ho... bekijk recept »
Vijgen Vijgeblad (om op te dienen) Pernod of pastis Roommascarpone of verse geitenkaas of een mengsel room/mascarpone of room/verse geitenkaas Suiker Kruis de vijgen diep in en vouw de parten open. Besprenkel (of bestrijk met kwast) de snijvlakken me... bekijk recept »