623 recepten met vijgen
1 sinaasappel 250 gr. gedroogde vijgen 1 pak mix voor bruin brood (koopmans) 25 gr. boter. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml. water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodmachine inschakelen op programma voor zoet brood. bekijk recept »
3 dl. melk150 gr. kristalsuiker3 dl. room40 gr. gehakte pistachnoten30 verse vijgen Roer de afgekoelde melk en de room erdoor.Laat het ijs in ca 6 uur bevriezen.Klop tussentijds 4 a 5 keer stevig door tot een glad mengsel.Serveer in ijscoupes met ... bekijk recept »
0,5 liter melk 2-3 el honing 100 gr room 5 eidooiers 1 ei 12 verse vijgen Voor het opdienen het ijs op de borden schikken. de vijgen in vieren snijden en over het ijs verdelen. bekijk recept »
2 grote stevige appelsvan schil en klokhuis ontdaan 1 el krenten 2 el geraspte kokosnoot (naar keuze) ¼ kop gedroogde vijgen ¼ kop grofgemalen amandelen amandelen of zonnebloemzaad 2 tl vloeibare stroopbijvoorbeeld dadelstroop (naar keuze... bekijk recept »
150 g dun gesneden Parma-ham 8 verserijpe vijgen grof gemalen peper De plakjes ham voorzichtig van elkaar losmaken en op een schaal leggen. De vijgen laten uitlekken en in vieren snijden (niet helemaal los) openvouwen en naast de ham leggen. Peper ov... bekijk recept »
500 gm moesappelen 50 gm gedroogde vijgen 2 schijven ananas Kook de in stukjes gesneden moesappelen en de vijgen tot de appelen bijna gaar zijn. Snijd de ananas in stukjes. Haal de compote van het vuur en meng de ananas erdoor.Bron: Nynke van der Koo... bekijk recept »
200 gram brie of camembert150 gram roquefort of bleu d'Auvergne200 gram (stukje) comté of andere belegen kaassoort10 plakje notenbrood en stokbroodvijgen, dadels of vijgen-dadelchutneywitte of blauwe pitloze druiven1. Neem de kaas minimaal... bekijk recept »
voor de hazenrug: 4 hazenrugfilets 10 plakjes ontbijtspek 100 gr varkensnet (vraag de slager) 50 gr slagroom 25 gr eiwit 2 eetlepels appelstroop voor de saus: 2 dl trappistenbier 4 dl hazensaus (wildfond met daarbij sterk ingekookte bouillon van haze... bekijk recept »
4 portobello?s4 vijgen4 plakken zachte geitenkaasolijfoliebruine suiker(lavendel)honingcitroensapzwarte peperzout Hulpmiddelen Ovenbakplaatbakpapier Hulpmiddelen - Ovenbakplaatbakpapier Voorbereiding Oven voorverwarmen op 160 graden. Bereidingswijze... bekijk recept »
Gemengde sla,1 banaan in kleine stukjes gesneden1 niet te zure appel in kleine stukjes60 gram vijgen in kleine stukjes gesneden200 gram jonge geitenkaas100 gram spekjes. 50 gram pijnboompitten, VOOR DE DRESSING: 2 eetlepels honingbeetje appelsap? the... bekijk recept »