623 recepten met vijgen
1.1/2 kg in dobbelstenen gesneden geitenvlees (of lamsvlees of hertenvlees) zonder bot3 el olijfolie3 teentjes knoflook500 ml rode wijn300 ml water2 tl mosterdpoeder2 tl korianderpoeder2 tl komijnpoeder250 g gehalveerde gedroogde vijgen(evt. 200 g ge... bekijk recept »
225 gr. bloem2 theel. bakpoeder1/4 theel. zout150 gr. zachte boter of margarine175 gr. witte basterdsuiker3 eieren1 eetl. geraspte citroenschil250 gr. verse vijgen(vel verwijderdin stukjes gesneden) en 75 gr. geschaafde amandelen. Hulpmiddelen Cakev... bekijk recept »
150 g boter100 ml melk1 theelepel vanille-extract8 verse vijgen het sap van 1 citroen3 eieren200 g suiker400 g bloem1 zakje gist80 g amandelpoeder3 El amandelschilfers1 snuifje zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een kleine kookpo... bekijk recept »
4 kipfilets1 krop eikenbladsla 2 appels het sap van 1 citroen 200 g Hervekaas 100 g notenmengeling5 gedroogde vijgen 1 sjalot1 El Luikse stroop olijfolie peper, zout 1. Bak de kipfilets goudbruin in wat olijfolie tot ze gebakken zijn. Hou warm. Spoe... bekijk recept »
200 g zelfrijzende bloem0.5 l melk4 eierenboter (of olie)1 bolletje mozzarella (in plakjes)4 verse vijgen (in kwartjes)4 plakken parmaham (zonder zwoerd)25 g rucolazout1. Voorbereiding: Laat de bolletjes mozzarella uitlekken, snij ze in plakjes. Wrij... bekijk recept »
200 g Griekse yoghurthandvol pistachenoten (voor de afwerking)25 g pistachenoten1 rode biet400 ml rodebietensap (vers geperst)handvol rode bietscheuten4 verse vijgen4 el suiker6 g gelatine25 g wateruit de molen peper1. Breng de Griekse yoghurt op sma... bekijk recept »
600 g varkenshaaspeperzout2 appels (jonagold)2 takjes salie5 el mosterd5 el honing1 citroen (sap)3 el maïsolie1 teentje knoflook0.5 kl zout0.5 kl paprikapoeder0.5 kl cayennepeper3 stronkjes witloof1 appel (jonagold, voor het witloofslaatje)100 g jong... bekijk recept »
4 appels50 g gedroogde vijgenboter1 el bruine suiker100 ml appelsap2 el citroensap0.5 kl kaneel80 g speculaasjes50 g bruine suiker60 g gesmolten boter40 g amandelpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 ovenschaaltjes van 12 cm diameter. Sch... bekijk recept »
1 kg runderfilet100 g gedroogde vijgen3 sjalotten1 aubergine1 courgette4 stengels selder3 tomaten2 teentjes knoflook50 g boter50 ml olijfoliepeperzout50 g ongezouten pistachenoten50 g geraspte parmezaan1 bosje peterselie1 kl komijnzaden1 snuifje kane... bekijk recept »
4 chipolataworsten8 plakjes ongezouten spek (fijn)5 verse vijgen (in stukjes)100 g suiker50 ml water2 el olijfoliepeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°. Snij de vijgen in stukjes. 2. Bak de chipolata’s aan in de olijfolie. Wikkel ze... bekijk recept »