Recepten met eend

314 recepten met eend

Eend

Eend Jonge, wilde eend is het lekkerst en heeft smaak, gewicht ± 1 kg

Krokante eendenborst met honing-pompelmoessaus

4 kleine (à 125 g) eendenborsten (of 2-3 grotere) 400 g spruitjes 200 g cantharellen 2 rode pompelmoezen 500 g stevige aardappelen 500 g pastinaken 1 blokje Knorr Bouillon Original Groenten 6 eetlepels olijfolie 1 zakje Knorr Jachtsaus 4 -5 thee... bekijk recept »

Eendenborst met rodewijnsaus en vruchtentaartjes

- +/- 900 g borstfilets van eend - 2 dl rode wijn - 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water) - 1 eetl. aalbessengelei - 8 voorgebakken bladerdeegtaartjes - +/- 400 g abrikozen (blik) - 4 appelen - 50 g blauwe rozijnen - 1 mesp... bekijk recept »

Wilde Eendenborst Met Bramensaus

500 g groene aspergesgeschild zout peper 4-8 wilde eendenborsten 1/2 tl gedroogde oreganoverkruimeld 25 g boter voor de bramensaus: 2 sjalotjesfijngesneden 1 1/2 dl kalfsfond 1 blaadje laurier 1 geplet teentje knoflook stukje sinaasappelschil 3 dl ro... bekijk recept »

Eendenterrine met abrikoos

1 wilde eend (2,2kg - panklaar)100 g varkensvlees150 g buikspek150 g ontbijtspek100 g eendenlever50 ml porto1 el groene peperbessen (bokaaltje)60 g gedroogde abrikozen50 g walnoten1 mespuntje citroenschil (geraspt)0.5 kl paprikapoeder1 kl gedroogde o... bekijk recept »

Eendenborst met cantharellen

2 eendenborsten van 400 g per stuk 150 g cantharellen of oesterzwammen 1 gesnipperde sjalotje 8 eetlepels light room 2 dl Knorr Finesse bouillon kip 1 dl cognac verse peterselie 1 teentje knoflook 2 dl melk snufje zout 50 g Solo snuifje vers g... bekijk recept »

Eendenfilet met appels en peper

4 eendenfilets Zeezout 8 zoete appels (bijv. Cox) Solo Bakken en Braden gemalen zwarte peper 1. Verwijder wat vel van de filet en snijd de filet 4 tot 5 keer in aan de velkant. 2. Wrijf de eendenfilet in met zout en wat versgemalen peper. 3. Bak de... bekijk recept »

Eendenborstfilet met vijgenjus

250 gr tamme eendenborstfilet 1 el olijfolie 1 sjalot gesnipperd 2 cm verse gember geschild en gesnipperd 1 dl rode wijn 3 gedroogde gewelde vijgen in reepjes 1. Extra nodig: aluminiumfolie2. Snijd het vel van de eendenborst tot bijna op het vlees... bekijk recept »

Amuse Van Hamchips

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.. 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn. scheutje room scheutje port zoete combi 1) wat frambozenjam balsamico f... bekijk recept »

Saus Met Kersen

2 dl port1 sinaasappel2,5 dl kersengeleikruidnagelpoederkaneelpeper Haal met een sambaltrekker de helft van de schil van de sinaasappel. Geef deze met de port in een pannetje. Voeg een beetje kruidnagelpoeder, wat peper en wat kaneel toe en reduceer ... bekijk recept »

Sinaasappelcouscous Met Amandelen

1 sinaasappel 200gr couscous 3eetl honing 100gr rozijnen 50gr amandelschaafsel 1 theel kaneel Rasp de schil van 1/2 sinaasappel,en pers de sinaasappel uit,roer de sinaasappelrasp door de couscous,schenk er 4dl kokend water over de couscous en laat he... bekijk recept »

Pagina 24 van 32