Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestampot Met Spek En Saucijsjes

600 gram kruimige aardappels,geschild en in gelijke stukken zout en peper 2 saucijsjes 4 plakjes ontbijtspek 3 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 zakje panklare andijvie 1 dl melk 50 gram geraspte belegen kaas Kook de aardappelen in water met wat zout i... bekijk recept »

Aardappelsalade met zalm en ei

2 eieren 350 g aardappelpartjes (pak) zout peper 200 g andijvie 100 g gerookte zalm 3 el linera dressing 1 1/2 el magere yoghurt 1 tl mosterd 1 el diepvries dille 6 sprietjes bieslook Eieren in 8 min. hard koken. Intussen in pan met weinig water en... bekijk recept »

Aardappelsalade met zalm en ei

2 eieren 350 g aardappelpartjes (pak) zout peper 200 g andijvie 100 g gerookte zalm 3 el linera dressing 1 1/2 el magere yoghurt 1 tl mosterd 1 el diepvries dille 6 sprietjes bieslook Eieren in 8 min. hard koken. Intussen in pan met weinig water en... bekijk recept »

Caesar salade

2 eieren 1 worcestershiresaus 2 tenen knoflook 1 kleine krop ijsbergsla 1 deciliter olijfolie 1 kleine krop andijvie 2 sneetjes oud witbrood 4 ansjovisfilets (blikje) 1 liter citroen 2 eetlepel(s) parmezaanse kaas Kook de eieren in 8 minuten bijna ha... bekijk recept »

Romige Viscurry.

300 g andijvie400 g tilapiafilet of kabeljauwfilet3 bosuitjes4 eetl. vloeibare boter1/2-1 eetl. milde currypasta of kerriepoeder1 teen knoflook4 eetl. creme fraichezoutpeper. De boter verhitten en de currypasta erdoor roeren. De knoflook pellen en bo... bekijk recept »

Andijviestamppot Met Spekjes, Geitenkaas En Honing-tijmjus

1,5 kilo kruimige aardappelen 1,5 dl warme melk 150 gram spekblokjes 80 gram boter 600 gram gesneden andijvie (of 1 stronk 800 gram) peper en zout 3 lente-uitjes 2 takjes tijmt 1 zakje Knorr jus voor stamppot 0,5 eetlepel vloeibare honing ... bekijk recept »

herftssalade met peren, walnoten en kaas

1 1/2 kg aardappelen 4 eetl olijfolie en 2 conference peren 1 stuke kaas port salut(185 gr ong) 1 ui in halve dunne ringen gesneden 60 gr walnoten 75 ml balsamicodressing 400 gr gesneden andijvie1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen... bekijk recept »

Lamsschenkel met andijvieroom

4 lamsschenkels 1 andijvie 1 rode ui 1 teentje look pijpajuin platte peterselie kervel 50 cl room bouillongroenten: ui, look, peterselie, selder, wortel, tijm, laurier 8 aardappelen boter peper zout1. Leg de lamsschenkels een tweetal uren in ge... bekijk recept »

ANDIJVIESTAMPPOT MET PIT.

25 gram boter 750 gram kruimige aardappels 125 gram champignons 100 gram gerookte spekblokjes 75 ml melk 350 gram heel fijn gesneden andijvie 100 gram komijnekaas in blokjes zout, peper, snufje nootmuskaat1. Kook de aardappels in 20 min in weinig ... bekijk recept »

Andijviestamppot met varkenssaucijs

450 gram Coop kruimige aardappelen1 zakje Maggi jus naturel 400 gram Coop andijvie 4 fijne varkenssaucijzen1. Kook de kruimige aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze vervolgens af en stamp ze tot puree. Voeg voor een extra smeuïge stamppot... bekijk recept »

Pagina 37 van 52