Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot met saucijs

Maggi aardappelpuree naturel of aardappelpuree à la minute voor stamppot 200 gram Coop andijvie1 zakje Markant jus rundvlees of naturelVerse worst1. Bak de verse worst bruin in een pan en laat ongeveer 20 minuten rustig garen. 2. Bereid ondertussen ... bekijk recept »

Andijviestamppot met rookworst

1 zak à 400 gr Coop fijn gesneden andijvie 1 zak à 450 gr Coop kruimige aardappelen 1 Markant Gelderse of magere rookworst1 zakje Maggi jus voor stamppot1. Kook de kruimige aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. 2. Stamp de aardappelen. Voeg voor... bekijk recept »

De stampi van Mireille Ritmeijer

1250 gr kruimige aardappels 350 gr rundergehakt 1 ui1 scheutje olijfolie1 rode paprika1 groene paprika 150 gr champignons 1 dl halfvolle melk of bouillon 500 gr andijvie zout peper cayennepeper 1. Kook de aardappels in 15 minuten gaar in een pan wate... bekijk recept »

Andijviesla met spekjes

aardappelenzout 500 gram (ontbijt)spek, niet alleen vet1 ui1 grote krop (krul)andijvie peper1 eetlepel azijn+/- 4 dl bouilllon2 eetlepels bloem (35 gram)- Kook de aardappelen in water met wat zout. Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat het in een... bekijk recept »

Zomerse andijviestampot

1 kilo lichtbloemige aardappelen (Super) zout, peper 8 speklapjes 1 eetlepel balsamico azijn 1 bakje cherry tomaatjes ca. 1 1/2 dl melk 2 zakken gesneden andijvie (? 400g) pureestamper- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukken. Kook... bekijk recept »

Caesar Salad

1 "romaine" sla of andijvie alhoewel andijvie een beetje te bitter is 100 g gesneden champignons 1 citroen 3 el mayonaise(gewoon of "light") 1 -2 el parmesan kaas 2 grote tenen knofl croutons "bacon bits" verkruimelde krokant gebakken spekjes 1 - 2 t... bekijk recept »

Gado Gado

0.5 spits- of witte kool (ca 250 gr) 0.5 krop andijvie (ca 250 gr) 250 gr tauge 10 worteltjes 100 gr sperziebonen 0.5 komkommer 3 hardgekookte eieren Voor de garnering: gefruite uitjes kleine kroepoek en/of emping een paar sla bladeren Snijd d... bekijk recept »

Kipsalade Met Mango

500 g kipfilet 1 kippenbouillontablet 1 krop andijvie of friseesalade 2 mango?s 150 g feta 6 gedroogde tomaten op olie 2 eetl. pijnboompitten 3 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) voor de dressing: 4 eetl. olijfolie 1 gesnipperd sjalotje 2 e... bekijk recept »

Kipshoarma Met Adijviesalade

400 gram adijvieheel fijn gesneden 1/2 rode paprikakleine blokjes 400 gram kipfiletin heel smalle reepjes Shoarma kruiden 800 gram aardappelen margarine of olie 3 eetl. gembersiroop Kipfilet mengen met de shoarmakruiden. Bak de kip ca. 5 minuten al o... bekijk recept »

Duitse Tuinkruidensaus.

2 el. gehakte peterselie 2 el. gehakte dille 1 el. gehakte dragon 1 el. gehakte bieslook 3 el. mayonaise 5 el. slagroom sap van 2 citroenen 2 afgestreken tl. suiker Bereidingswijze Meng alle ingredienten goed dooreen tot de suiker geheel is op... bekijk recept »

Pagina 38 van 52